Valopurjehdusta Naantalissa

Naantalin Lammasluodon vesillä purjehdittiin kirjaimellisesti loistavasti.

NAANTALI.

Viime torstai-iltana Naantalin Lammasluodon läheisyydessä nähtiin merellä illan pimetessä mitä hienoimpia valaistuja optimistijollia. Innostuneet lapset ja nuoret olivat kiinnittäneet jolliin kotiensa kaapeista löytyneitä jouluvaloja, taskulamppuja, pyöränvaloja, otsalamppuja, oikeastaan kaikkia mahdollisia pattereilla toimivia valoja. Myös muutamia purjelautoja nähtiin mukana tapahtumassa. Kyseessä oli Naantalin Purjehdusseuran kokeilu valopurjehdustapahtumasta.

Pitkään Naantalin Purjehdusseurassa purjehtineet naantalilaiset veljekset Samu (14) ja Ilkka (11) Laiho tykkäsivät kovasti valojollailusta.

Oli kivaa rannassa yhdessä puuhata ja ripustella valoja ja sen jälkeen seilata pimeässä, pojat tuumasivat.

Tutut saaret ja rannat näyttävät pimeässä ihan erilaisilta, pimeällä pitää todella tietää mihin on rantautumassa, pohdiskeli Ilkka.

Suorastaan loistavasti valaistut jollat purjehtivat junnuohjaajien Lotta Saukkolan ja Elsa Lumpeen valaistun kumiveneen johdolla kierroksen myös Naantalin kaupungin rantaan, valoisa väriläikkä nopeasti pimentyneellä merellä oli varsin vaikuttava ja sympaattinen näky.

Tämä oli ensimmäinen kerta, kun tapahtuma järjestettiin, eikä siitä nyt ilmoitettu missään, mutta jatkoa on luvassa ensi syksynä, kertoo junioripäällikkö Salla-Riikka Saarinen.

Tarkoituksena on kehittää tapahtumaa ja ottaa jollien lisäksi mahdollisesti muita isompiakin veneitä mukaan sekä kutsua yleisöä paikalle, jatkaa junioreiden valmennuspäällikkö Pessi Salmela suunnitelmista.

Naantalin Purjehdusseuran junioripurjehdustoimintaan on helppo päästä mukaan, kaikki ovat tervetulleita kesäisin järjestettäville jollakursseille. Kursseja on vasta-alkajille ja hieman kokeneemmille.

Mukaan kursseille ei tarvita aiempaa veneilykokemusta eikä kalliita varusteita, seuralta saa liivinkin lainaksi. Meillä voi jollapurjehtia sekä täysin harrastemielessä että tavoitteellinen kilpaileminen mielessä, kertoo junioripäällikkö Saarinen.

Nykyään seuralla on tarjota kilpailemisesta kiinnostuneille erittäin hyvä ja toimiva polku, kalustoa on uusittu ja ohjaaja- ja valmennuspuoli on kunnossa.

Meillä on useampi junnu kiertänyt optimistijollakisoja sekä ylemmässä ranking- kuin myös kilpailemisen vasta-aloittaneille tarkoitetuissa kadettikisoissa, taustoittaa valmennuspäällikkö Salmela.

Saarinen ja Salmela toivottavat kaikki jollapurjehduksesta kiinnostuneet ensi kesänä ulkoilmassa tapahtuvan hauskan ja monin tavoin kehittävän harrastuksen pariin.