Turun kaupungin liikuntatiloja suunnitellaan messukeskuksen yhteyteen

Rakentamisen ja sisustamisen messut siirtyvät kesäkuulle.

TURKU.

Turun kaupunki ja Turun Messukeskus selvittävät yhdessä mahdollisuutta käyttää messukeskuksen tiloja liikuntatiloina niin sanotulla hybridimallilla. Tämä tarkoittaa, että suurimman osan vuodesta tilat ovat liikuntakäytössä, mutta tarvittaessa ne voidaan ottaa tapahtuma- ja messukäyttöön hyvin nopeasti. Tampereella vastaavaa yhteistyötä on tehty jo vuosien ajan.

Turun kaupungilla on suuri tarve hyvälaatuisista ja riittävän korkeista liikuntatiloista, joiden yhteydessä on riittävästi pysäköintipaikkoja. Koska useita liikuntasaleja on poistunut ja poistumassa käytöstä, korvaavia tiloja tarvitaan nopeasti.

Turun Messukeskuksella on isot ja hyväkuntoiset hallit, joiden käyttöä on tarvetta tehostaa varsinkin nykyisessä tilanteessa, jossa korona on laittanut koko tapahtuma-alan polvilleen. Kun messukeskuksen hallit saadaan tehokkaaseen ja ympärivuotiseen käyttöön, voidaan myös turvata messutoiminnan jatkuminen Turussa. Hallit on otettavissa käyttöön nopeasti ja niihin voidaan toteuttaa tarvittavat muutostyöt.

Artukainen sopii sijaintinsa puolesta hyvin liikuntakäyttöön. Messukeskuksen naapurustossa sijaitsee jo jäähalli ja ratsastuskeskus. Alueelle pääsee sekä julkisilla liikennevälineillä että autoilla ja pysäköintipaikkoja riittää varmasti. Messukeskuksen yhteydessä on runsaasti eri kokoisia kokous- ja ravintolatiloja, jolloin esimerkiksi kilpailujen ja tilaisuuksien järjestäminen harjoitusten yhteydessä on vaivatonta.

– Liikuntatilayhteistyö Turun kaupungin kanssa toisi molemmille etuja ja olisi selkeä win-win-tilanne. Olen tutustunut Tampereen tapaan toteuttaa tilojen hybridikäyttö ja olisi erinomaista, jos pääsisimme Turussa samankaltaiseen ratkaisuun. Kaupunki saisi kustannustehokkaasti liikuntatilat käyttöönsä ja messukeskus saisi vakaata kassavirtaa turvaamaan messujen järjestämisen myös tulevaisuudessa, toteaa Turun Messukeskuksen hallituksen puheenjohtaja Kaisa Leiwo.

Turun kaupungin omistajaohjausjohtaja Jarkko Virtasen mukaan selvitys on osa laajempaa liikuntapaikkaverkkoa koskevaa valmistelua, joka on tarkoitus saattaa kaupunginvaltuuston linjattavaksi alkuvuodesta.