Sauvon kirjaston näyttelytilan varauskalenteri täyttyi vauhdilla

Taiteilija Merihelena Leskinen ja hänen teoksensa Tulevaisuuden meri, joka oli esillä kirjaston lukusalin näyttelyssä lokakuussa 2019.

Näyttelytilalle on selkeä tarve Sauvossa. Tilan varauskalenterin täyttymisen lisäksi myös kirjavarausten määrä on noussut.

SAUVO. Lokakuu on Sauvon kirjastolle uuteen siirtymisen aikaa. Muutaman vuoden ajan koululaisten väistötiloina toimineet tilat vapautuvat jälleen, kun oppilaat pääsevät muuttamaan Sauvon koulukeskuksen uudisrakennukseen syysloman jälkeen. Aiemmin oppilaiden tietokoneluokkana toimineessa Graniittisalissa on jälleen mahdollista järjestää näyttelyitä marraskuusta alkaen.

Salin varauskalenteri on tosin jo täynnä heinäkuun loppuun saakka.

Varauskalenteri täyttyi kahdessa viikossa. Oli aika iso yllätys, että varauksia tuli niin paljon. Kaikki saavat kyllä vuoronsa, mutta tilalle on selkeä tarve, kirjastonhoitaja Päivi Inkinen kertoo.

Graniittisali muotoutuu moneksi Inkisen mukaan. Siellä voi erilaisten näyttelyiden lisäksi pitää kokouksia. Tilan voi varata näyttelyä varten noin kuukaudeksi kerrallaan. Graniittisalin ensimmäinen näyttely on Merihelena Leskisen näyttely marraskuussa.

Graniittisalin lisäksi kirjaston lukusaliin mahtuu pieniä töitä esille ja muutamia veistoksia.

Ripeää asiointia

Inkisen mukaan koululaisilla on ollut positiivinen vaikutus kirjastoon, ja väistötilojen käytön päättyminen näkyy varmasti.

– Kyllä koululaisten lähtö hiljentää arkea, sillä he toivat eloa kirjastoon. Toki he tekevät vierailuja edelleen, mutta arki hiljenee, hän sanoo.

Koronavirusepidemian luovan epävarmuuden keskellä Inkinen kertoo heidän keskittyvän kirjastossa peruspalveluiden tuottamiseen. Lainausten määrä on palautunut normaalille tasolle, mutta varauksia tehdään enemmän.

– Toivomme, että ihmiset asioivat ripeästi kirjastossa, ja suurin osa hakeekin vain varaamansa kirjat. Toivomme, ettei kirjastopalveluihin enää tulisi katkoksia.

Liisa Kallio