Pirjon Pakari laajensi Turkuun ja Raisioon

Nurmi & Sulosen leipomopäällikkö Jouni Asikainen, uusi omistaja Hannu Malmivaara ja myymäläpäällikkö Marina Hakala uskovat lähileipomon tuotteiden menekkiin.

YRITYSTOIMINTA.

Varsinaissuomalaisille tuttu leipomo Nurmi & Sulonen jatkaa toimintaansa Hannu Malmivaaran omistuksessa. Pohjois-Satakunnassa Honkajoella vuonna 1985 leipomotoiminnan aloittanut Hannu Malmivaara on 2000-luvulla laajentanut määrätietoisesti leipomoyhtiöönsä. Lokakuusta lähtien Malmivaara ja hänen leipomobrändinsä Pirjon Pakari vaikuttaa myös Varsinais-Suomessa, sillä Malmivaara osti perinteisen Nurmi & Sulosen leipomon.

Nurmi & Sulonen ei kuitenkaan tuotemerkkinä katoa, sillä Raision, Turun Kauppahallin ja Turussa Hämeenkadulla sijaitsevat kahvila-myymälät toimivat edelleen tutulla nimellä. Malmivaara tuo kuitenkin valikoimaan tuttujen tuotteiden lisäksi omat leivonnaisensa.

– Tarjoamme asiakkaillemme edelleen tuttuja lähileipomon tuotteita. Raisioon rakennetaan parhaillaan myös leipomon laajennusta, joten tuotevalikoima laajenee muun muassa Pirjon Pakarin leivillä ja gluteenittomilla tuotteilla, kertoo Hannu Malmivaara.

Raisioon rakenteilla oleva leipomo keskittykin erityisesti ruokaleipätuotteisiin, nykyinen leipomo toimii pääasiassa konditorialeipomona.

Nurmi & Sulosen halutuimmat tuotteet säilyvät siis valikoimassa, tuoreina lähileipomon tuotteina kuten ennenkin.

– Myymälöiden kolme hittituotetta ovat luumumunkit, lihapiirakat ja kermakakut. Nämä ovat jatkossakin varmasti myydyimpiä tuotteita, mutta rinnalle tulevat muun muassa Pirjon Pakarin ruokaleivät ja gluteenittomat tuotteet.

Kehut Raision

päättäjille

Laajennus Raisioon ja Turkuun on Malmivaaran 2000-luvun seitsemäs yrityskauppa. Aiemmin Malmivaara on laajentanut leipomotoimintaansa muun muassa Seinäjoelle, Ylöjärvelle, Nurmijärvelle, Kauhajoelle ja Ylivieskaan. Tämänkertainen laajennus sujui varsin vaivattomasti.

– Kokemukseni perusteella voin sanoa, että yrittäjän kannalta Raisiossa on Suomen paras ja nopein päätöksenteko, kehuu Malmivaara Raision kaupungin päätöksentekoa.

Korona aiheuttaa luonnollisesti haasteita myymälöiden toimintaan.

– Raisiossa ja Hämeenkadulla take-away -myynti toimi mukavasti. Kauppahallin myymälä sai koronasta pahimmin siipeensä. Mutta senkin myynti on lähtenyt taas mukavasti ylöspäin. Kauppahalli ja Nurmi & Sulosen myymälä siellä ovat niin perinteisiä – jopa legendaarisia – joten en kyllä hevin halua Kauppahallin myymälästä luopua, kertoo Malmivaara.