Phoenixin katseet suunnattu jo ensi kauteen

West Coast Phoenix järjestää avoimet treenit amerikkalaisen jalkapallon harrastajille ja lajin pariin haluaville.

AMERIKKALAINEN JALKAPALLO.

Raisiolaisen West Coast Phoenixin ensimmäinen Vaahteraliigakausi päättyi neljänteen sijaan, kun joukkue taipuin pronssiottelussa paikallisvastustaja Turku Trojansille. Vaikka ensimmäinen liigakausi oli joukkueelle haastava, katsoo Phoenix luottavaisena jo tulevaisuuteen. Joukkueen rakentaminen ensi kaudelle on jo käynnissä ja tuttuun tapaan joukkue järjestää kaikille yli 16-vuotiaille tytöille ja naisille kolmet avoimet kokeiluharjoitukset syyskuussa.

– Harjoituksiin ovat tervetulleita kaikki lajista kiinnostuneet tytöt ja naiset. Aikaisempaa urheilutaustaa ei tarvitse olla, kunhan on riittävästi kokeilumieltä ja halu oppia uutta. Jokaiselle kokeilijalle annetaan lainaan kypärä ja hartiasuojat, jolloin lajiin tutustuminen sujuu turvallisesti. Avoimet harjoitukset ovat nimensä mukaan avoimet, eikä sido osallistujia mihinkään, toteaa joukkueenjohtaja Emmi Karru.

Vuosi sitten syksyn avoimista harjoituksista joukkueen matkaan lähtenyt Sara Perttula muistelee omaa alkuaan jenkkifutiksen parissa:

– Lähdin todella innokkaana kokeilemaan jenkkifutista Phoenixin avoimiin harjoituksiin viime lokakuussa. Alkuun olin ihan pihalla, kun uutta opittavaa oli niin paljon, mutta yllättävän nopeasti sitä kuitenkin pääsi jyvälle lajista. Laji on monipuolinen ja se ainakin itseäni viehätti.

Ensimmäisen pelikauden ollessa takana on Perttulalla vain positiivista sanottavaa lajista ja terveiset lähtee myös uusille kokeilijoille:

– Ekasta kaudesta jäi super fiilis ja aika nopeasti tuntui, että olisi ollut paljon pidempään osana meidän porukkaa, kun yhteishenki on niin hyvä. Vuodessa myös oppi pelin perusteet ja kulttuuria jo aika hyvin. Try outteihin mukaan tuleville kokeilijoille heittäisin sellaiset terveiset, että tämän porukan kanssa ei tarvitse jännittää yhtään! Ja lajillisesti sanoisin sen, että tässä lajissa on niin monenmoista pelipaikkaa, että jokaiselle löytyy varmasti mieluisaa tekemistä! Rohkeasti siis kokeilemaan!

Avoimet harjoitukset Raikulan kentällä ti 8.9., to 10.9. ja ti 15.9. klo 18.30-20.30