Nyt riittää kysyntää nopealle verkolle – Elisa avasi 5G:n Raisioon

Elisa avasi jälleen uuden 5G-verkon ja vahvistaa 5G-peittoaan Varsinais-Suomen alueelle, kun uuden mobiiliteknologian verkko rakentui Raisioon. Raisio on jo 16. Elisan 5G-paikkakunta.

Alkuvaiheessa Elisan 5G-verkko kattaa Raision keskustan ja sen lähiympäristön miltei kokonaan. Keskustan ulkopuolella uutta mobiiliteknologiaa pääsee käyttämään muun muassa Haunisilla, Kuloisissa ja Ihalassa. Länsipuolella verkko yltää aina Tammistoon, Kaanaalle ja Raisionlahden yli. Verkkoa tullaan vielä laajentamaan kevään aikana.

Raisiossa verkkoa on rakennettu keskustan lisäksi erityisesti pientaloalueille, joissa 5G-yhteyttä voi käyttää kiinteän yhteyden korvaajana. Elisan 5G Kotinetti on kiinteän yhteyden tapaan toimiva ratkaisu, joka kuitenkin toteutetaan 5G-mobiiliverkossa. Se sopii erityisen hyvin kohteisiin, joihin kuituyhteyttä ei jostain syystä ole tarjolla tai alueen 4G-verkko ei riitä palvelemaan koko perheen datatarpeita.

– 5G tuo kuluttajille ja yrityksille uusia vaihtoehtoja ja joustavuutta teknologian hyödyntämiseen. Perheissä työskennellään etänä, pelataan virtuaalipelejä ja käytetään yhtä aikaa monia digitaalisia palveluja, jotka vaativat yhteyksiltä paljon. Hienoa, että saamme 5G:n heti ensimmäisessä vaiheessa palvelemaan keskustan lisäksi myös muissa kaupunginosissa asuvia raisiolaisia, Raision kaupunginjohtaja Ari Korhonen iloitsee.

Suomalaiset ovat ottaneet uuden teknologian omakseen nopeasti ja Elisalla on jo tuhansia 5G-asiakkaita. 5G:n hyödyt konkretisoituvat käyttäjille erityisesti uusien palveluiden myötä.

– Uusia 5G-palveluja kehitetään nyt esimerkiksi terveydenhuollon, viihteen, liikenteen ja turvallisuuden saralla. Kaupungit ovat tässä tärkeässä työssä tärkeässä roolissa, sillä tarvitaan taho, joka käynnistää keskustelun ja tuo alueellisia toimijoita yhteen. Raisioonkin on jo suunnitteilla erilaisia 5G-kokeiluja, Elisan Länsi-Suomen aluejohtaja Juha Laukkanen kertoo.