Naantalin seurakunta tarjoaa hyvinvointi-illan naisille 6.3.

Tea Jokiranta ja Heli Gustafsson vastaavat illan ohjelmasta.

Merenranta on useimmille otollisin mahdollinen paikka rentoutua. Naantalin seurakunta kutsuu naisia hyvinvointi-iltaan meren äärelle löylyjen, jumpan, iltapalan ja keskustelun pariin.

NAANTALI. Naantalissa Soiniemen leirikeskuksen rantasaunalla virittäydytään naisten päivän tunnelmiin jo perjantaina 6. maaliskuuta kello 17.30. Luvassa on naisille suunnattu maksuton hyvinvointi-ilta, jonka ohjelmassa on luento, jumppa lattaritunnelmissa, sauna ja mahdollisesti myös uinti, iltapala ja keskustelua luennolla esiin nousseista ajatuksista.

Ohjelmasta vastaavat paikalliset hyvinvointialan asiantuntijat Tea Jokiranta ja Heli Gustafsson. Molemmat ovat koulutukseltaan fysioterapeutteja. Gustafsson on lisäksi terapeutti ja Jokiranta psykologian opiskelija. Naantalin seurakunnan puolesta paikalla on pappi Marja Saantola. Illan aikana osallistujilla on mahdollisuus myös kahdenkeskiseen keskusteluun.

Kun katsoo kalenteriaan, näkee mitä arvostaa

Illan luento käsittelee elämää ohjaavia arvoja.

Jos luennolla kysyy, että kuinka moni arvostaa terveyttä tai perhettä, niin yleensä kaikkien kädet nousevat. Mutta jos katsotaan, miten se arvostus näkyy kalenterissa, niin saatetaan yllättyä, Jokiranta toteaa.

Illan aikana on tarkoitus pohtia, kuka minä olen ja kuka minä haluaisin olla. Arvot myös muuttuvat elämän varrella, jatkaa Jokiranta.

Luvassa on muun muassa tutkimustietoa hyvinvoinnin rakentumisesta ja siitä, miten elämä koetaan joko merkitykselliseksi tai merkityksettömäksi.

Koska ilta on suunnattu naisille, monia teemoja lähestytään nimenomaan naiseuden ja välillä äitiydenkin kautta, Jokiranta sanoo.

Lisäksi luvassa on keskustelua arvoista työelämässä.

Usein kun työura alkaa parikymppisenä, tärkeintä on se, että oppii sen itse työn. Sitten nelikymppisenä aletaan usein miettiä sitä, ovatko työpaikan arvot linjassa vai ristiriidassa omien arvojen kanssa. Usein mitä lähemmäs eläkeikää tullaan, sitä enemmän korostuu kohtaamisen arvostus, Jokiranta kertoo.

Keho on osa ihmisen mieltä

Heli Gustafsson tuo iltaan kehollisen puolen näkemystä.

Koko eletty elämä ja tämä hetki näkyy ja tuntuu kehossamme. Hyväksyvä ja armollinen suhde omaan kehoon on ratkaisevan tärkeää myös tasapainoiselle mielelle, Gustafsson muistuttaa.

Oman kehon hyväksymistä voi harjoitella ja työstää erilaisin keinoin.

Käytämme keinoina positiivisen kehotietoisuuden lisäämisessä fysioterapeuttisen tiedon jakamista ja tanssillista jumppaa, Gustafsson kertoo.

Janica Vilen