Uudenkaupungin Automuseolle matkailun ruusu

UUSIKAUPUNKI. Uudenkaupungin matkailuoppaat jakoivat tämän vuoden matkailun ruusun Uudenkaupungin Automuseolle.

– Palkitsemisen perusteena oli museon yli 35-vuotinen toiminta ja erityisesti myös se, että museo on jo pitkään ollut avoinna ympäri vuoden joka päivä. Näin se tuo melkoisesti matkailijoita Uuteenkaupunkiin myös kesäsesongin ulkopuolella, kiittelevät matkailuoppaat.

Museon monipuoliset ja ainutlaatuiset kokoelmat ovat esillä kolmessa avarassa näyttelyhallissa. Eri vuosikymmenten arkiautojen ja useiden legendaaristen harvinaisuuksien rinnalla esitellään luonnollisesti suomalaisen autoteollisuuden keskeiset helmet! Näistä mainittakoon ensimmäinen suomalaisauto Korvensuu vuodelta 1913 ja aikanaan presidentti Urho Kekkoselle luovutettu Uudenkaupungin autotehtaan ensimmäinen Saab 96 sekä Uudessakaupungissa valmistettujen futurististen konseptiautojen kokoelma. Esillä on myös autoilun hyvä suomalainen tulevaisuus; päästötön polttokennoauto.

Museon perusnäyttelyn rinnalla on useampia sen sisältöä täydentäviä teemanäyttelyitä. Tämän vuoden uutuus on pian koko laajuudessaan avautuva Raunistulan nukkekotikerhon 10-vuotisjuhlanäyttely Hetkiä matkaltamme – kokorajoitus 1:12. Näyttely esittelee museovieraille monta ihastuttavaa minimaailmaa satu- ja elokuvafantasioista arkisempiin vintteihin ja vessoihin.

– Kotimaan matkailun lisääntyessä on hienoa, että Uudenkaupungin Automuseo on avoinna päivittäin ympäri vuoden ja auttaa näin osaltaan pidentämään matkailukautta Uudessakaupungissa ja laajemminkin. Merkittäviltä osin vapaaehtoisvoimin toimivan Uudenkaupungin Automuseon monipuolisia kokoelmia sekä aktiivista ja asiantuntevaa toimintaa arvostetaan erittäin laajasti Suomessa ja myös ulkomaisten vierailijoiden piirissä, matkailuoppaat toteavat.

Ruusun jakoivat kunniakirjan kera Uudenkaupungin matkailuoppaiden edustajat puheenjohtaja Tuula-Riitta Karlin ja sihteeri Annukka Markela-Välimäki. Ruusun ja kunniakirjan vastaanottivat Uudenkaupungin Automuseon kannatusyhdistys ry:n puolesta Ilkka Ruohonen ja Aulis Santa.

Opasruusu jaettiin nyt 22. kerran. Edellisvuonna ruusun sai Uudenkaupungin museo ja viime vuonna Hahmopellon tekijät.