Johanna Luukkonen lähtee johtamaan Raumaa

Laitilan kaupunginjohtajahaku käynnistynee pikimmiten

Johanna Luukkonen. Seutusanomien arkistokuva.

LAITILA. Laitilan kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen on valittu Rauman kaupunginjohtajaksi maanantaina 24. helmikuuta. Rauman kaupunginvaltuusto äänesti kahden hakijan välillä. Luukkonen sai äänistä 24 ja Raision kaupunginjohtaja Ari Korhonen 19.

Luukkonen on valinnastaan luonnollisesti iloinen.

Kyllä kaikki pohdinta tuli käytyä läpi jo silloin marraskuussa, kun hakemuksen laitoin menemään. Eli ihan tosissani tämän paikan halusin. Olen viihtynyt Laitilassa hyvin eikä minulla ole täältä mitään työntöä, mutta uudet haasteet kiinnostaa aina. Nyt oli tarjolla sellainen kokonaisuus, jota en halunnut jättää katsomatta. Uskon, että tämä on oikea ratkaisu, Luukkonen kommentoi valintansa jälkeen.

Nykyinen Rauman kaupunginjohtaja Kari Koski jää eläkkeelle 30. kesäkuuta, mutta vuosilomien vuoksi hänen viimeinen työpäivänsä on jo 30. huhtikuuta. Luukkosen aloituspäivä ei vielä ole tiedossa, mutta hän uskoo sen menevän kesä–heinäkuulle. Laitilassa uuden kaupunginjohtajan hakuaikataulusta ei olla vielä päätetty, mutta Luukkonen näkisi, että haku kannattaa avata joutuisasti.

Olen Laitilan vuosista äärimmäisen kiitollinen. Täällä on ihanat ihmiset ja yritykset. Laitila on mainettaan parempi! hän tiivistää.

Rauma saa Luukkosesta yhteistyöhaluisen ja yhteistyökykyisen sekä verkostoituvan kaupunginjohtajan, joka on mitä luultavimmin aktiivinen myös sosiaalisessa mediassa.

Se on asia, mistä pitää keskustella Rauman päättäjien kanssa, mutta itse näkisin, että työtä kannattaa tehdä aktiivisesti myös sosiaalisen median puolella samaan tapaan kuin nyt Laitilassa ja sitä ennen Kangasniemen kunnanjohtajana, Luukkonen toteaa.

Luukkonen näkee Laitilassa ja Raumassa paljon yhteistä.

Molemmissa korostuu elinkeinoelämä. Suurin ero on kokoero, hän pohtii.

Hän näkee myös paljon yhteistyömahdollisuuksia kaupunkien välillä.

Maakuntaraja on vain hallinnollinen raja. Elinkeinoelämä tai ihmisten työssäkäynti ei koskaan katso maakuntarajoja. Yhteistyötä kannattaa tehdä kaikissa asioissa, joissa se on järkevää. Nytkin teemme yhteistyötä kansainvälisen osaavan työvoiman hankkeessa, Luukkonen toteaa.

Kevään mittaan Luukkosella on Laitilassa edessään vielä paljon mielenkiintoisia työtehtäviä.

Kohta valmistuu uusi päiväkoti ja kaupungintalolla evakossa olevat lapset pääsevät muuttamaan sinne. Kevättä kohti alkaa tulla myös Laitilan upeita tapahtumia. Lisäksi oman toiminnan kehittäminen on käynnissä koko ajan. Laitilassa ei olla jääty odottelemaan sotea, vaan nyt tehdään sellaisia ratkaisuja, että pärjätään. Esimerkiksi ikäihmisten palveluita pitää kehittää lähitulevaisuudessa, Luukkonen toteaa.

Johanna Luukkonen toimii myös seutukaupunkiverkoston puheenjohtajana. Työ seutukaupunkien kehittämiseksi jatkuu edelleen työpaikan vaihdoksesta huolimatta.

Janica Vilen