Impivaaran uimahalli täyttää ystävänpäivänä kahdeksan vuotta

TURKU. Impivaaran uimahallin avaamisesta peruskorjauksen ja laajennuksen jälkeen on kulunut ystävänpäivänä, perjantaina 14.2. jo kahdeksan vuotta. Sinä aikana Impivaarassa on käynyt yli 4 miljoonaa asiakasta.

Synttäriviikolla tarjotaan kaikille 10 kerran sisäänpääsylatauksia ostaville yksi kerta kaupan päälle. Synttäripäivänä ainakin nopeimmilla asiakkaille luvataan suu makeaksi kassalla. Muutoin juhlapäivää vietetään työn merkeissä.

Vesidiskoa sekä räpylöiden ja snorkkelien kokeilua

Juhlapäivä sattuu perjantaipäivään, jolloin halli avautuu aamuhuollon jälkeen kello 11. Kassa on avoinna klo 18 asti. Uinti- ja kuntosaliaikaa on klo 18.30 saakka, ja hallista on poistuttava klo 19.

Vesijumpat pidetään tavalliseen tapaan. 25 metrin Juhani-altaassa on klo 12–12.45 reipas syvänveden jumppa ja klo 16–16.45 reipas matalanveden jumppa. Lasten vesidisko on klo 16.45–17.15 opetusallas Timossa. Hyppyallas Tuomaassa on räpylöiden ja snorkkelien kokeilua 16–18.30. Venla-altaassa on vesijuoksijoille tarjolla kysymyksiä hallin historiasta.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piiri jakaa kuumaa mehua hallin pihalla noin klo 10.30–12.

Yli 4 miljoonaa asiakasta

Remontin jälkeisten kahdeksan vuoden aikana Impivaarassa on ollut yli 4 miljoonaa asiakasta. Vuosi 2019 oli Impivaarassa ennätysvuosi. Asiakkaita kertyi 566 000 (2018: 524 000). Uimareita ja kuntosaliharjoittelijoita on päivittäin keskimäärin 1 760  ja vilkkaimpina viikkoina yli 18 000. Uimahallissa on järjestetty vuosittain myös lukuisia tapahtumia, mm. uinnin SM-kisoja, vesipallon SM- ja PM-otteluita sekä vapaasukelluksen MM-kilpailut.

Impivaaran uimahalli

  • Valmistuessaan vuonna 1975 Impivaaran uimahalli oli Pohjoismaiden suurin.
  • 34 vuotta palvelleen hallin peruskorjaus alkoi 2009.
  • Peruskorjattu ja laajennettu Impivaaran uimahalli avautui ystävänpäivänä 14.2.2012.
  • Uusi Impivaaran uimahalli on pohjoismaiden 2. suurin ja allaspinta-alaltaan Suomen suurin uimahalli.