Moni lapsi ja perhe jonottaa tukihenkilöä Varsinais-Suomessa

Koulutus alkaa 4.2.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piiri etsii jälleen uusia vapaaehtoisia tukihenkilöitä Turussa ja sen lähikunnissa asuville lapsille, nuorille ja lapsiperheille.

– Tällä hetkellä yli 60 lasta tai perhettä jonottaa itselleen MLL:n kaveritukihenkilöä tai perhekummia. Varsinkin kaveritoiminnan jonot ovat Turun seudulla pitkiä, ja moni perhe toivoo erityisesti miespuolista tukihenkilöä lapselle tai nuorelle. Miestukihenkilöistä on jatkuvasti pulaa, kertoo MLL:n vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Tuomas Vuorela.

Tukihenkilöt toimivat kaverina 6–17-vuotiaalle lapselle tai perhekummina lapsiperheelle, jonka tukiverkosto kaipaa vahvistusta. Monesti tukihenkilöä haetaan, kun elämästä puuttuu turvallinen aikuinen, jonka kanssa jutella, jakaa arjen iloja ja suruja tai vaikka kokeilla uusia harrastuksia.

Tukihenkilöiksi sopivat kaikenikäiset aikuiset, joilla on mahdollisuus sitoutua tapaamaan tuettavaa lasta, nuorta tai perhettä noin kaksi kertaa kuukaudessa vuoden ajan. Tukihenkilöillä ei tarvitse olla mitään erityistä kokemusta lasten tai nuorten parissa toimimisesta. Tärkeintä on into ja kiinnostus lasten ja perheiden hyvinvoinnin tukemiseen.

Uusille vapaaehtoisille tukihenkilöille järjestetään tänä keväänä kaksi koulutusta Turussa, 4.–13.2.2020 ja 24.3.–2.4.2020. Uudet vapaaehtoiset osallistuvat toiseen kahdesta tiistai-illasta ja kahdesta torstai-illasta koostuvista koulutuksista. Maksuttomat koulutukset järjestetään Perhetalo Heidekenillä osoitteessa Sepänkatu 3 aina kello 17.30–20.30. Koulutuksessa keskustellaan iltapalan äärellä vapaaehtoistoimintaan ja tukihenkilönä toimimiseen liittyvistä teemoista, käsitellään toiminnan käytäntöjä ja eettisiä periaatteita sekä käydään läpi konkreettisia esimerkkejä tukihenkilötoiminnassa mahdollisesti vastaan tulevista tilanteista.