MLL juhlii 100-vuotisjuhlavuottaan ystävänpäivätempauksella

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piiri järjestää yhteistyössä S-ryhmän myymälöiden kanssa ystävänpäivätempauksen perjantaina 14.2. klo 17–19. Tempauksessa MLL:n paikallisyhdistykset jalkautuvat varsinaissuomalaisiin Saleihin, S-Marketteihin ja Prismoihin pakkaamaan asiakkaiden ostoksia Olet tärkeä -kestokasseihin ja toivottamaan hyvää ystävänpäivää.

Tempaus järjestetään kaikkiaan 19 myymälässä ympäri maakuntaa. Turun seudulla MLL:n väkeä on Itäharjun, Länsikeskuksen, Myllyn, Piispanristin ja Tampereentien Prismoissa. S-marketeista mukana ovat Mynämäki ja Rusko. Maskun Lemussa tempaus järjestetään Salessa. Vakka-Suomesta mukana ovat Laitilan ja Vehmaan S-marketit sekä Taivassalon Sale.

Lähdimme mielellämme toista kertaa mukaan tempaukseen. Tempauksen ajatuksena on yllättää ja piristää asiakkaidemme kiireistä arkea ystävänpäivän kunniaksi. Saimme viime vuonna paljon positiivista palautetta asiakkailtamme ja totesimme, että pienellä eleellä voi saada aikaan paljon hyvää mieltä, sanoo Turun Osuuskaupan asiakkuuspäällikkö Jaana Evesti

Ystävänpäivätempauksen yhteydessä vietetään myös MLL:n 100-vuotisjuhlavuotta. Perinteikäs järjestö on ollut vuosien varrella muovaamassa asioita, joita pidämme arjessamme tänä päivänä itsestäänselvyyksinä. Esimerkiksi neuvolasysteemin kehittäminen ja äitiyspakkauksen juuret juontavat MLL:n toimintaan. Tänä päivänä MLL:n työn painopisteenä on ennaltaehkäisevässä toiminnassa, jonka tavoitteena on tarjota perheille tukea ennen kuin ongelmat alkavat kasaantua.

Hyvään lapsuuteen tarvitaan kaikkia meitä aikuisia. Lapsista huolehtiminen on fiksua ihan maalaisjärjellä ajateltuna. Erityisen järkevää on tukea lasten, nuorten ja vanhempien hyvää arkea, toteaa MLL:n Varsinais-Suomen piirin toiminnanjohtaja Janina Andersson

Merkittävässä roolissa MLL:ssa on sen 27 000 vapaaehtoista, jotka toimivat muun muassa kouluilla, perhekahviloissa sekä tukihenkilöinä perheissä.

– Haluamme ystävänpäivän tempauksessamme kutsua ihmisiä jatkamaan tätä 100 vuotta sitten alkanutta työtä. Näin lasten seuraavatkin 100 vuotta on turvattu. Vapaaehtoiseksi voi lähteä MLL:n olettärkeä.fi-sivuston kautta, Andersson kertoo.