Pushkin Quintett feat. Kalle Ruusukallio nousevat lavalle Laitilassa

Pushkin Quintett vasemmalta oikealle Eero Seppä, Lauri Kankkunen, Joonas Mikkilä, Kristian Suninen ja Joona Pulkkinen (Kuva Juska Wendland).

LAITILA. Pushkinin Joulu on koettavissa tänä jouluna myös Laitilassa Pyhän Mikaelin kirkossa sunnuntaina 22. joulukuuta kello 18 alkavassa konsertissa. Vuodesta 2006 toiminut Pushkin Quintett on tuonut omalaatuisella joulukonsertillaan iloa yleisöille jo yli kymmenen vuoden ajan.

Pushkinin Joulussa Helsingin kaupunginorkesterin ja Tampere Filharmonian soolosellistit yhdistävät voimansa pianotrion ja laulajavirtuoosi Kalle Ruusukallion kanssa.

Kalle Ruusukallio on muusikko ja näyttelijä, suurelle yleisölle tuttu Ylen tv-sarjasta Uusi päivä, jossa hän soitti koskettimia sarjan Vihreät Valot-yhtyeessä ja toimi säveltäjänä, sanoittajana ja sovittajana osana sarjan musiikkitiimiä. Pianisti Joonas Mikkilä on viime vuosina työskennellyt Tampereen Työväen Teatterin kapellimestarina. Isommat projektit ovat olleet Billy Elliot -musikaali ja Hannu salaman Juhannustanssit, johon hän sävelsi musiikin.

Jazzin, klassisen ja viihdemusiikin välimaastossa seilaava Quintett tarjoilee konsertissaan uudenlaisia sovituksia joulun klassikoista sekä sellisti Joona Pulkkisen arvaamattomia välijuontoja. 

Pushkin on vuosien aikana soittanut kasoittain konsertteja, syönyt yhdessä useammin kuin moni perhe ja entiset lukiolaispojat ovat siirtyneet koulusta työelämään muutenkin varsin mallikkaasti.

Quintett pitää sisällään solisteja, teatterimuusikoita, ammattilaisia, tv-kasvoja, konössöörejä, maistereita sekä yhden basistin.

Alle 16-vuotiaat pääsevät konserttiin maksutta.