Punaiset myyntikojut houkuttelevat Raision joulunavaukseen

Joulu saapuu Raisioon
Raision Alhaisten pajalla kuntouttavassa työtoiminnassa rakennetetut punaiset mökit toimivat tämänvuotisen Joulu saapuu Raisioon -tapahtuman myyntikojuina. Kuva: RAGIP ÖNSOY.

RAISIO. Perinteistä Raision joulunavausta vietetään jälleen Joulu saapuu Raisioon -tapahtumassa perjantaina 13. joulukuuta. Lucian päivälle sijoittuva tapahtuma alkaa kello 12 Tahvion koulun Lucia-kulkueella ja joululauluilla, jonka jälkeen kuullaan kauppiasyhdistys Raikkaan joulutervehdys. Ohjelmassa on totuttuun tapaan myös muun muassa musiikkia, voimisteluesityksiä, kaupunginjohtaja Ari Korhosen puhe sekä puuronjakoa.

Uutuutena toria koristavat punaiset myyntikojut, jotka tuodaan Tasalanaukiolle Alhaisten pajalta keskiviikkona 4. joulukuuta. Kojut saavat koristeet ja valot ennen varsinaista markkinapäivää.
– Kojuja oli rakentamassa parikymmentä kuntouttavassa työtoiminnassa mukana olevaa tekijää. Kaiken kaikkiaan neljän mökkimallisen markkinakojun tekemiseen meni 2,5 kuukautta, kuntouttavan työtoiminnan ohjaaja Pasi Hovi Alhaisten pajalta toteaa.

Alhaisten paja kuuluu Raision kaupungin työllisyyspalvelujen alaisuuteen tarjoten kuntouttavan työtoiminnan palveluja raisiolaisille ja ruskolaisille työttömille.

Raision kaupungin elinvoimapäällikkö Samu Mattila kertoo, että kojujen tulevaa käyttöä suunnitellaan vielä.
– Tarkoituksena on, että kojujen muu käyttö suuntautuisi ensisijaisesti muualle kuin torille. Sellaisiin sijainteihin, missä ei ehkä vielä ole riittävästi palveluita tarjolla. Joitain yksittäisiä kyselyitä on jo tullut, voisiko kojuja käyttää esimerkiksi jäätelö- tai kahvikioskeina, Mattila jatkaa.

Kioskia on kaavailtu esimerkiksi alppiruusupuistoon.

Iltakuuteen asti kestävän Joulu saapuu Raisioon -tapahtuman järjestävät Raisiokeskuksen yrittäjäyhdistys yhteistyössä kaupungin sekä lukuisten muiden paikallisten toimijoiden kanssa. Myyntipaikoista on vastannut Raisio-Seuran Esa Salminen ja jouluisen ohjelman on koonnut tilaisuuden juontaja Reija Kortet.

Katariina Mäkinen-Önsoy