Piikkiön joulukatu avattiin perinteisin menoin

Piikkiön joulukadun avajaiset juontanut Mikko Seppälä laulatti lapsia joulupukkia odotellessa.

Piikkiön keskustaa halkovalla Hadvalantiellä saadaan taas nauttia jouluvalaistuksesta. Perjantaisissa joulukadun avajaisissa myös keskustaan tuotuun kuuseen sytytettiin jouluvalot ja näin saatiin joulun odotus virallisesti avattua myös Piikkiössä.

KAARINA. Piikkiön keskustassa vietettiin joulukadun avajaisia perjantaina 29. marraskuuta. Tapahtumassa jaettiin paikallisten yritysten lahjoittamia punaisia ämpäreitä kera yllätyslahjojen sekä tavattiin tuttuja Lions Clubin tarjoaman joulupuuron äärellä. Joulupukki poikkesi paikalla ja joululaulut soivat sekä pihalla että myöhemmin illalla Piikkiön kirkossa, jossa kuultiin Hilpeä joulunavaus -konsertti.

Jo kuusi kynttilöitä on käynyt kukkimaan…

Viidettä kertaa järjestettyjen joulukadun avajaisten takana on Piikkiö Päivät ry. Yhdistyksen puheenjohtaja Matti Uimonen toivotti uudet tekijät tervetulleeksi mukaan toimintaan järjestämään sekä ensi vuoden Piikkiö Päivää että joulukadun avajaisia.

– Nämä ovat tärkeitä tapahtumia piikkiöläisille, hän toteaa.

Piikkiö Päivät ry:n puheenjohtaja Matti Uimonen toivotti ihmiset tervetulleiksi mukaan järjestämään ensi vuoden Piikkiö Päivää ja joulukadun avajaisia.

MLL oli paikalla jakamassa glögiä ja tekemässä kasvomaalauksia lapsille. Kirjaston yläkertaan vuosi sitten avatulla nuorisotalolla oli avoimet ovet poikkeuksellisesti myös aikuisille. Nuoret tarjosivat kahvia ja pullaa sekä kertoivat uusista tiloistaan ja kuulumisistaan.

Myös Kaarinan kaupunginjohtaja Harri Virta vieraili tapahtumassa.

– Piikkiöläisyys ja Piikkiön yhteishenki elää todella vahvana. Täällä pidetään kavereista ja naapureista huolta. Piikkiö on erityisen hyvä paikka lapsiperheille ja tietysti kaikenikäisille. Kun kuntaliitos tehtiin vuonna 2009, suurin pelko oli, että palvelut karkaavat, mutta näin ei ole käynyt. Kirjaston yläkertaan saatiin vuosi sitten uusi nuorisotila ja samaan aikaan ikäihmiset saivat lisää tilaa Pontelassa, eli kaksi asiaa tuli kerralla kuntoon, Virta sanoo.

Kaupunginjohtaja Harri Virta kävi toivottamassa hyvää joulun odotusta piikkiöläisille.

Antti Säteri sekä hänen lapsensa Armi 6v ja Alma 4v kävivät katsomassa joulukuusen valojen sytytystä ja syömässä joulupuuroa ennen kuin lähtivät jonottamaan kasvomaalauksia. Almalle joulumieli tulee Joulupuu on rakennettu -laulusta, Armille taas piparista ja glögistä. Kotona tytöt olivat juuri tehneet ison piparkakkutalon, johon tuli kosolti karkkia. Kasvomaalausten jälkeen ohjelmassa oli joulupukin tapaaminen.

Antti Säteri sekä hänen lapsensa Armi 6v ja Alma 4v kävivät katsomassa joulukuusen valojen sytytystä ja syömässä joulupuuroa ennen kasvomaalauksia ja joulupukin tapaamista.
Lions Clubin joulupuuro maistui.
Joulupukki kertoi juontajana toimineen Mikko Seppälän haastattelussa Korvatunturin kuulumisia.
Piikkiön kukkakauppa oli järjestänyt näyteikkuinoihinsa jouluista katseltavaa juhlaväen iloksi ja omien 60-vuotisjuhliensa kunniaksi.
Kahvila Pirskatin yrittäjä Ritva Reponen oli mukana tapahtuman järjestelyissä ensimmäistä kertaa. Pirskatissa joulun vietto jatkui heti seuraavana päivänä joulumyyjäisillä. ”On ihanaa päästä tekemään joulua kuntalaisille”, Reponen totesi.
MLL oli paikalla jakamassa glögiä ja tekemässä kasvomaalauksia lapsille. Kuvassa Katja Heijer, Hanne Rosenlund ja Heidi Vuorinen.
Seurakunnan järjestämässä Hilpeä joulunavaus -konsertissa esiintyivät urkutaiteilijat Tiina Ilonen ja Ville Urponen, seurakunnan lapsikuoro ja Ilonen House Band. Kaikki paikalla olleet lapset pääsivät säestämään rytmisoittimilla lapsikuoron laulua Kilisee, kilisee kulkunen ja kirkon edusta täyttyikin iloisista pienistä muusikoista ja laulajista. Kuva: Piikkiön seurakunta.

Janica Vilen