Joel Hallikainen konsertoi Raisiossa 25-henkisen kuoron kera

Joel Hallikaisen konsertti
Joel Hallikaisen jouluun kuuluu läheisesti kirkko, perhe ja muutamat ikivihreät joululaulut.

RAISIO. Raisiolainen iskelmätähti Joel Hallikainen esiintyy Raision kirkossa sunnuntaina 8. joulukuuta kello 15 yhdessä 25-henkisen Vox Humana -kamarikuoron kanssa.

– En ole koskaan ennen esiintynyt konsertissa kuoron kanssa. Tästä tulee hieno juttu. Kuoroa johtaa Guido Kriik, joka on kanttorina Porissa. Siksi teemme saman konsertin myös Porissa, Laitilassa, Eurajoella ja Huittisissa, kertoo Hallikainen.

Joulukonserteissa tullaan kuulemaan Hallikaiselle rakkaita joululauluja.

Sylvian joululaulu, Varpunen jouluaamuna ja Sydämeeni joulun teen ovat sellaisia ikivihreitä joululauluja, jotka kuuluvat mielestäni jouluun aivan kuin Maamme-laulu itsenäisyyspäivään. Lisäksi esitän tähän jouluun tehdyn uuden biisin Hiljaisuuden henkäys, Hallikainen kertoo.

Lisäksi Sibeliuksen päivänä pidettävässä konsertissa tullaan kuulemaan Finlandia sen alkuperäisillä sanoilla.

Finlandia-hymnin alkuperäiset sanat ovat vuodelta 1919 ja ne on kirjoittanut Yrjö Sjöblom. Sen sijaan ne sanat, jotka suomalaiset paremmin tuntevat, ovat V.A. Koskenniemen kirjoittamat. Hänen tekstinsä oli alun perin juhannushymni eli Suomen suven ylistyslaulu, joka myöhemmin muutettiin Finlandia-hymniksi. Mutta nyt ei lauleta mitään juhannuslauluja, vaan alkuperäistä tekstiä. Pitkään Sibeliuksen perikunta ei antanut kenenkään levyttää alkuperäistä versiota, mutta sitten minä sain tallenneoikeuden ensimmäisenä Suomessa, kertoo Hallikainen.

Joel Hallikaisen taiteilijaura on jatkunut pian 40 vuotta. Uraan mahtuu menestystä niin televisiossa kuin konserttilavoillakin. Hänen musiikkiuransa lähti nousuun vuonna 1980 Korroosio-bändin kanssa tehdystä klassikosta Hei, hei, hei. Korroosion jälkeen hän teki paljon musiikkia lapsille, kunnes hän julkaisi ensimmäisen iskelmälevynsä vuonna 1992.

Kotikaupungissaan Raisiossa Hallikainen konsertoi mielellään.

– Edellisestä joulukonsertista alkaa olla muutama vuosi aikaa. Mutta mielelläni esiinnyn juuri Raisiossa. Tämä on minun kotikaupunkini ja Raision seurakunta on kotiseurakuntani, hän toteaa.

Hallikaiselle on tärkeää pitää joulun alla konsertti juuri kirkossa. Se on hänen tapansa juhlia joulua.

– Kirkko kuuluu jouluun. Joulu on minulle kristillinen juhla, joka edustaa Jeesuksen syntymää. Se on pyhä ja arvokas. Ja kun sitten se varsinainen joulu koittaa, vietän sen kotona lasten kanssa. Kaikki lapset ovat nyt jo aikuisia, mutta tulevat jouluna ainakin käymään kotona, Hallikainen sanoo.

Janica Vilen