Turun Seudun Omaishoitajat ry jalkautuu Naantaliin, Raisioon ja Maskuun omaishoitajien viikolla

Tänä vuonna valtakunnallista omaishoitajien viikkoa vietetään 24.11.–1.12. teemalla Näe, huomaa, kuule – omaishoidon monimuotoisuus.  Viikon aikana Turun Seudun Omaishoitajat ry:n edustajat ovat tavattavissa keskiviikkona 27.11. klo 10 – 13 Naantalin terveyskeskuksessa (sairaanhoitaja Jaana Tiihonen), torstaina 28.11. klo 11 – 13 Raision Olkkarissa (toimintaterapeutti Helinä Hätönen) ja perjantaina 29.11. klo 9 – 12 Maskun terveyskeskuksessa (puheenjohtaja Seija Paatero).

Omaishoitaja on henkilö, joka auttaa perheenjäsentä tai muuta läheistä, joka ei sairauden, vamman tai muun syyn takia selviydy arjestaan omatoimisesti. Omaishoito koskettaakin kaikenikäisiä ihmisiä erilaisissa elämäntilanteissa. Omaishoidon monimuotoisuus kuvaa myös omaishoitajien, yhdistysaktiivien ja vapaaehtoisten tekemää tärkeää työtä – auttamista ja huolenpitoa, läheisyyttä, kanssa kulkemista ja asioiden ajamista. Omaishoitajien teemaviikkoa on vietetty vuodesta 2003.