Elämäntaitoja alakoululaisille nenäpäivän kunniaksi Raisiossa

Life Coach Päivi Ingrid Siren saapui Nenäpäivän tapahtumaan mönkijällä.

RAISIO. Life Coach Päivi Ingrid Siren järjesti perjantaina 8. marraskuuta Kuloisten alakoululaisille Life Coaching -hyväntekeväisyystapahtuman Nenäpäivän kunniaksi. Paikalle hän saapui mönkijällä, johon myös lapset pääsivät tutustumaan. Varsinainen tapahtuma pidettiin liikuntasalissa.

Tapahtuma onnistui hyvin ja lapset sekä opettajat vaikuttivat olevan tyytyväisiä. Lapset olivat suorastaan innoissaan ja osallistuivat hyvin aktiivisesti valmennuksessa tehtäviin harjoituksiin, Siren kiittelee.

Life Coach eli elämäntaitovalmentaja auttaa ihmisiä muuttamaan ajatteluaan ja sitä kautta toteuttamaan tavoitteitaan. Perinteisesti uutta motivaatiota ja suuntaa elämäänsä elämäntaitovalmentajilta ovat hakeneet aikuiset.

Olin pohtinut elämäntaitovalmennuksen viemistä kouluihin jo parin vuoden ajan ja nyt sitten viimeinkin toteutin aikeeni Nenäpäivän innoittamana, hän kertoo.

Yhdessä harjoituksessa lapset pääsivät kertomaan kauniita asioita toisistaan.

Lattialle asetetun hulavanteen sisäpuolelle meni jokainen vuorollaan seisomaan silmät sidottuina ja vanteen muodostaman kehän ulkopuolella seisovat muut lapset kulkivat piirissä käsi kädessä myötäpäivään hulavanteen ulkokehällä lausuen kukin vuorollaan jonkin kivan ja ystävällisen virkkeen vanteen sisäpuolella seisovasta oppilaasta. Sitten vaihdettiin vuoroa, kertoo Siren.

Lisäksi tehtiin polkuharjoitus, jonka avulla pyrittiin pääsemään oppilaan valitsemaan tavoitteeseen.

Eräs tyttö kertoi tavoitteekseen tulla telinevoimistelun Suomen mestariksi. Hän eteni polkuharjoituksessa hyvin ripeästi tavoitteeseensa ja tuuletti tavoitteeseen päästyään huutamalla ”Jippii, jees!” ja ottamalla voittajan asennon, Siren muistelee.

Lisäksi teimme pari tuoliharjoitusta. Ensimmäisen avulla koetettiin saada helpotusta valintavaikeuksiin ja toisessa pyrittiin saamaan aikaan sopua riitapukareiden välille. Harjoitukset onnistuivat hienosti! Siren kiittelee.

Nenäpäivä on Nenäpäiväsäätiön järjestämä varainkeruu- ja tiedotuskampanja, joka viihteen ja huumorin keinoin pyrkii auttamaan kehitysmaiden lapsia, lisäämään globaalia oikeudenmukaisuutta ja tasa-arvoa. Vuonna 2019 Nenäpäivää vietetään 8.11. Se auttaa lapsia 17 maassa Afrikassa, Aasiassa ja Etelä-Amerikassa.