Akaa Volley haki pisteet vaisulta Loimulta

Kuva: Raision Loimu.

LENTOPALLO. Mistään suuresta urheiluhuumasta ei ollut kyse, kun Raision Loimu isännöi Akaa Volleyta Lentopalloliigan ottelussa keskiviikkona 13. marraskuuta. Vieraat veivät voiton puhtaasti 0–3 (12–25, 18–25, 21–25).

Ensimmäinen erä oli varmasti yksi Loimun heikoimpia Kerttulan kotihallissa tällä kaudella. Siinä, missä vierasjoukkue takoi 11 hyökkäyspistettä Loimun kenttään, kotijoukkueen pelaajat sortuivat helppoihin virheisiin. Akaan 25 pisteestä peräti 10 tuli loimulaisten virheiden seurauksena.

Toinen erä ei tarjonnut juurikaan parempaa kotiyleisölle – sitäkin enemmän Akaa Volleyn äänekkäälle fanijoukolle, joka oli matkannut Raisioon isolla ryhmällä ja kovalla kannustusasenteella. Loimu sai pienen kirin aikaan vasta erän puolivälissä, mutta koska vierasjoukkue oli hankkinut siihen mennessä jo turvallisen kuuden pisteen johtoaseman, oli Loimun kamppailu lopulta epätoivoista. Vieraiden tehokkaampi hyökkäyspeli varmistikin toisen erän voiton Akaalle.

Kolmannessa erässä nähtiin pitkään todella vaisua lentopalloa. Erän ollessa vieraiden 11–13-johtotilanteessa molemmat joukkueet olivat tehneet jo kuusi virhettä, eli puolet erän pisteistä oli päättynyt virheeseen. Sitten nähtiin ottelun pisin ja paras, Akaan torjuntapisteeseen päättynyt palloralli, jonka jälkeen molemmat joukkueet heräsivät jälleen taistelemaan Lentopalloliigan pisteistä.

Ottelun parasta antia olikin kolmannen erän loppu, jonka vieraat kuitenkin käänsivät voitokseen Urpo Sivulan hakkuripelin ansiosta. Ottelun viidestä viimeisestä pisteestä neljä päättyi Sivulan taottua pallon Loimun kenttään.

Loimun paras pistemies oli yleispelaaja Tamir Hershko kahdeksalla pisteellään. Hakkuri Windson Ferreira teki seitsemän pistettä ja keskitorjuja Blake Leeson kuusi. Ottelun ylivoimainen kuningas oli kukapa muu kuin Urpo Sivula 24:llä pisteellään.

Loimun seuraava kotipeli pelataan 24. marraskuuta, kun Kerttulan vierailulle tulee Team Lakkapää.

Marko Vuosjoki