Loimu rökitti vantaalaisvieraitaan

Kuva: Raision Loimu.

Raision Loimu voitti Vantaa Ducksin puhtaasti erin 3–0 ja otti kauden toisen voittonsa.

LENTOPALLO. Kerttulan liikuntahallissa saatiin riemuita kotijoukkue Raision Loimun ylivoimaisuutta, kun se peittosi lentopallon Mestaruusliigan ottelussaan vantaalaisen Ducksin puhtaasti erin 3–0 keskiviikkona 23. lokakuuta. Erät kuitattiin kotijoukkueen voitoksi pistein 25–18, 25–18 ja 25–15.

Ottelun avauserä antoi jo osviittaa tulevasta. Loimu karkasi erän alkupuolella parin pisteen karkumatkalle, eikä Ducks päässyt missään vaiheessa haastamaan raisiolaisia. Erän loppupuolella etenkin Loimun parempi vastaanottopeli tuotti hyviä hyökkäyspaikkoja, ja kun Ducks teki samalla paljon helppoja virheitä, erä kuitattiin Loimulle rutiinipelillä.

Toisessa erässä Ducks rimpuili mukana erän puoliväliin asti. Tilanteessa 13–13 nähtiin illan kovin taistelupallo, jonka aikana muun muassa Loimun Väinö Rahko pelasti pallon peliin uhraamalla itsensä mainosaitoihin. Loimu voitti pitkän taistelupallon ja ote kääntyi raisiolaisille.

Aiemmin ottelussa hieman epätasaisesti hyökännyt brassihakkuri Windson Ferreira sai myös taistelupallon aikana lisää virtaa tekemiseensä ja oli ottelun lopun tappavan tehokas. Erä kääntyi Loimulle pistein 25–18.

Punainen kortti Ducksin valmentajalle

Kolmannessa erässä vierasjoukkue Ducks oli jo varsin alistuneen oloinen. Joukkue pysyi jonkin aikaa mukana menossa, pitkälti Loimun tekemien turhien virheiden ansiosta, mutta tilanteessa 12–9 Ducksille tuomittu käsittelyvirhe katkaisi kamelin selän. Tilanteesta eskaloitui vantaalaisten päävalmentaja Juho Rajalan vahva protestointi, ja hän sai ottelun toisen varoituksensa, joten tuomari heilutti Rajalle punaista korttia.

Punainen kortti, joka ei lentopallossa johda ulosajoon, vaan vastustajalle tuomittavaan pisteeseen, on varsin harvinainen liigapeleissä. Valmentajan hiiltyminen ei auttanutkaan Ducksia, pikemminkin päinvastoin.

Erän loppupuolella Ducksin peli oli nimittäin jo aivan sekaisin, ja Loimu poimi tarvittavat pisteet helposti – vastustajan lukuisten virheiden avittamana. Erä päättyikin Loimun ylivoimaiseen pistevoittoon 25–15.

Ottelun puolivälin jälkeen palloja tehokkaasti tappaneen hakkuri Windson Ferreiran lisäksi Loimusta erityismaininnan ansaitsee monipuoliseen passipeliin pyrkinyt passari Joel Laakso, jolle Ducks-ottelu oli lentopalloliigan 200:s runkosarjaottelu. Myös israelilainen yleispelaaja Tamir Hershko sekä keskipelaajat, australialainen Trent O´Dea ja jenkki Blake Leeson olivat varmoja otteissaan. Kokonaisuutena Loimun aloitusseitsikko, jonka täydentää jenkkilibero Avery Aylsworth, hoiti hommansa kotikentällä kehujen arvoisesti.

Seuraava kotipeli ensi viikolla

Voitto oli Loimulle kauden toinen. Liigan hieman erikoisen otteluohjelman vuoksi Loimu on pelannut vasta viisi ottelua. Seuraavan kotipelinsä Loimu pelaa torstaina 31. lokakuuta, kun vastaan tulee sarjakakkosena oleva Vammalan Lentopallo, joka on pelannut jo neljä ottelua raisiolaisia enemmän.

Marko Vuosjoki