LOIMU HAASTAA VIIME KAUDEN HOPEAMITALISTIT PERJANTAINA KERTTULASSA

LENTOPALLO. Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu perjantaina 4. lokakuuta kello 18.30 Raisiossa, kun viime kauden hopeamitalisti Etta saapuu Oulusta vierailulle Kerttulan liikuntahalliin. Loimu avasi kautensa lauantaina kotikentällään Akaa-Volleyta vastaan. Uudistuneen joukkueen otteissa näkyi avauspelin hermostuneisuus ja saaliiksi tuli yksi sarjapiste jo aiemmin kautensa avanneelta vierailijalta.

Tämän perjantain vieras Etta oli viime kevään yllättäjä yllettyään aina finaaleihin ja hopeamitaleille asti. Kesän aikana oululaisten kokoonpano koki muutoksia eikä uuden kauden kahdessa ensimmäisessä ottelussa ole näkynyt vielä ”ettamaisia” piirteitä. Oululaisten pistepussi on vielä kahden ottelun jälkeen avaamatta.

Loimun uusi joukkue esitti avausottelussa ajoittain lupaavia otteita, mutta toisaalta joukkueen esitystä leimasi epätasaisuus. Jenkkilibero Avery Aylsworth ihastutti Kerttulan asiantuntevaa yleisöä mallikkaalla vastaanotto-, puolustus- ja passipelaamisellaan. Verolla ulkomaalaisvahvistukset Tamir Hershko ja Blake Leeson olivat odotetun kovia. Ehkä suurimman yllätyksen järjesti vasta 17-vuotias keskitorjuja Eetu Mäki, joka esitti liigadebyytissään vahvoja ja kypsiä otteita niin hyökkäys- kuin torjuntarintamallakin.

Etta menetti viime kevään hopeajuhlien jälkeen kolme pelaajaa ulkomaille, yhden Akaalle ja pari eläkkeelle. Ulkomaille lähtivät hakkuri Joonas Jokela, passari Niko Haapakoski sekä yleispelaaja Antti Ronkainen. Uusina kasvoina Ettan paitaan pukeutuvat Loimusta tutut yleispelaajat Janne Marttila ja Jan Helenius. Muut uudet hankinnat olivat kotimaisia nuoria lupauksia. Joukkueen peräsimessä jatkaa jo kymmenettä vuotta intohimoinen päävalmentaja Olli Kuoksa.