Kaarinan nuorisoteatteri kauhumusikaali The Addams Family ensi-illassa tänään

”Vähän pelottava, mutta enimmäkseen hassu”

Musikaalin nuoripari Lucas Beineken (Joona Krusberg) ja Wednesday Addams (Petra Myllyperkiö) löysivät nopeasti duettoihinsa yhteisen sävelen.

90-luvun suosikkielokuvan pohjalta tehty The Addams Family -animaatioelokuva saa Suomessa ensi-iltansa tänään 11. lokakuuta – samana päivänä kuin Kaarinan nuorisoteatterin The Addams Family -kauhumusikaali.

KAARINA. Kaarinan nuorisoteatteri esittää tänä syksynä Broadway-musikaalia The Addams Family. 90-luvulla samannimisen elokuvan myötä suureen suosioon noussut hahmokavalkadi sai nuorison sankoin joukoin liikkeelle. Casting-tilaisuuteen ilmoittautui ennätykselliset 78 ihmistä.

Yleensä pyrimme ottamaan kaikki halukkaat mukaan, mutta nyt oli pakko karsia. Eihän täällä olisi seinätkään antanut myöden, naurahtaa ohjaaja ja koreografi Anna Hellstén.

Lopulta mukaan pääsi 19 näyttelijää ja saman verran väkeä taustatiimiin. Lavalla nähdään henkilöhahmojen lisäksi livebändi ja tanssiva kuoro.

Sekä ohjaajan että koreografin töitä tehnyt Hellstén yhdistää nyt ensi kertaa molemmat osaamisalueensa.

Se on ollut haastavaa, mutta myös todella palkitsevaa, hän tuumaa.

Ohjauspuolella taiteellisia vapauksia ei juuri voinut ottaa, sillä Broadway-musikaalin tuotanto on hyvin sidottu, mutta koreografiassa liikkumavaraa oli enemmän. Haastavinta oli saada valtava suurmusikaali sovitettua Kaarinan nuorisoteatterin pikkuruiselle näyttämölle.

Mutta tavallaan se, että tila on näin pieni, tekee meidän versiosta kiinnostavan. Näyttelijöitä ei tarvitse mikittää ja kaikki kohtaukset tulevat niin lähelle, että yleisö pääsee nauttimaan musikaalista melkein sen sisältä käsin, ohjaaja pohtii.

Musikaalia suositellaan 7 vuotta täyttäneille. Ohjaajan oma 5-vuotias oli jo katsomassa läpivetoa ja totesi, että ”vähän pelottava, mutta enimmäkseen hassu”. Vaikka lavasteilla, puvustuksella ja maskeerauksella teatterisaliin saadaan karmiva tunnelma, on itse käsikirjoitus kuitenkin komediaa.

Erilainen rakkaustarina

Musikaali kertoo omaperäisestä Addamsien kauhuperheestä, jonka tytär Wednesday rakastuu ”normaalista” perheestä tulevaan poikaan. Musikaali on kauhukomediallinen kertomus kahden perheen yhteentörmäyksestä, ja se haastaa katsojan pohtimaan, mikä edes on normaalia.

Wednesdayn roolin esittää kaarinalainen Petra Myllyperkiö, joka nähtiin juuri Paimiossa Evakon kyynel -musikaalissa. Lisäksi hän on näytellyt muun muassa Turun Nuoressa Teatterissa.

Tykkään Wednesdaystä. Hahmo on tosi synkkä ja kuitenkin vähän hihhuli. Ja varsijousella ampuminen on hauskaa! Innostuu Myllyperkiö, joka pääsee hurmaamaan näytelmässä myös taidokkaalla laulullaan.

Vastanäyttelijäksi hän on saanut piikkiöläisen Joona Krusbergin, joka nähtiin viime kesänä Sipilänmäellä Onnelissa ja Annelissa Oskari Oikotien roolissa. Hän valmistui tämän vuoden keväänä Kaarinan lukion musiikkiteatterilinjalta.

Lukiossa olen näytellyt paljon tällaisia rakastuvia nuoria miehiä. Se on ihan hauskaa. Vastanäyttelijä kuitenkin vaihtuu joka kerta, hän toteaa.

Molemmat odottavat ensi-iltaa jo innoissaan.

Hauskinta tässä on tämä porukka ja yhteiset vitsit. Täällä uskaltaa heittäytyä, kun on hyvä ja avoin ilmapiiri, he kehuvat.

Yhteistyössä Kaarinan lukio

Näyttelijöitä on mukana Kaarinasta, Turkusta ja Paimiosta. Nuorin on 10-vuotias ja vanhin on Kaarina-Teatterista lainassa oleva Kari Rantanen, joka näyttelee Gomez Addamsin roolin.

Gomez kannattelee näytelmää oikeastaan alusta loppuun, joten oli hyvä saada rooliin todella kokenut ja karismaattinen näyttelijä, ohjaaja toteaa.

Osa näyttelijöistä on lukion musiikkiteatterilinjalta. Kyseessä on Kaarinan nuorisoteatterin ja Kaarinan lukion ensimmäinen yhteisproduktio.

Opiskelijat ovat päässeet paitsi näyttelemään, myös harjoittelemaan muita teatterissa tarvittavia taitoja, kuten puvustusta, lavastusta, valaistusta ja maskeerausta, jossa on päässyt läträämään teatteriverellä oikein olan takaa.

Esityskausi on hieman tavallista pidempi, jotta mahdollisimman moni ehtii teoksen nähdä. Musikaalia esitetään 12. joulukuuta asti.

Janica Vilen

Video musikaalin harjoituksista löytyy Seutusanomien Instagramista