Varissuon kaupunginosajuhlat huipentuvat VakkeLove-festareihin

VakkeLove
VakkeLove-lähiöfestarit järjestettiin viime vuonna ensimmäistä kertaa. Seutusanomien arkistokuva vuodelta 2018.

TAPAHTUMAT. Varissuon kaupunginosaviikkoa vietetään 2.–8. syyskuuta. Paikallisiin yhdistyksiin voi tutustua avoimien ovien iltapäivässä maanantaina. Mauno Koiviston Turun vuosista kertoo professori Timo Soikkanen Varissuon kirjaston alakerran salissa tiistaina.

Keskiviikkona päästään seuraamaan boccia-peli Majanummen toimitalolle, jossa pidetään torstaina jäteneuvontatilaisuus. Perjantaina virkamiesorkesteri tanssittaa tapahtumakävijöitä Varissuoseuran ja Akseli kiinteistöpalvelut Oy:n järjestämissä tansseissa lämpötynnyrillä.

Lauantai on viikon tapahtumarikkain päivä erityisesti lapsiperheille: Pelttarin kentällä järjestettävää Lähiöpelitapahtumaa edeltävät Varissuon kirkon pihan valloittavat VakkeLove-lähiöfestarit kello 11–14. Luvassa on musiikkiesityksiä, yhteislaulua, paikallistoimijoiden kojuja ja ilmaisia herkkuja, sekä perheen pienimmille toiminnallista ohjelmaa, hattaraa, pomppulinna ja ilmapallokoiria. Tapahtuman järjestäjänä toimii suuri joukko paikallisia toimijoita.

VakkeLoven esiintymislavalle nousevat muun muassa X Factor -laulukilpailusta tuttu Raid Amiri, Mummin kullat -duo, house band Juntos sekä sokerina pohjalla Turun Filharmonisen orkesterin pienyhtye. Tapahtumassa kuullaan myös varissuolaisille ihmisille ja toimijoille omistettuja yhteislauluja. Omaa toivebiisiä perusteluineen voi ehdottaa Anna Hällille sähköpostitse anna.halli@evl.fi.

Festareilla on mukana paikallistoimijoiden kojuja, joissa voi tutustua Varissuon alueen harrastusmahdollisuuksiin ja kansalaisjärjestöihin. Paikalla on myös Ekotorin pop up -sähkölaitekeräys, jonne voi kiikuttaa itselle tarpeettomat sähkölaitteet. Tarjolla on lisäksi ilmaisia herkkuja, kahvia, hattaraa ja makkaraa. Varissuon kirkko puolestaan toivottaa lapset tervetulleiksi pomppulinnaan ja toiminnalliseen Donkkis -tapahtumaan.

Viikko päättyy sunnuntaina Katariinan seurakunnan tapahtumiin; yhteiseen kirkkomatkan kävelyyn, messuun ja illan jazz-konserttiin.

Kaupunginosaviikot ovat tapahtumaviikkoja Turun eri kaupunginosissa, jotka kutsuvat viikko kerrallaan turkulaisia ja vieraita tutustumaan eri kaupunginosien ilmiöihin ja tapahtumiin. Kaupunginosaviikkoja toteutetaan ympäri Turkua perinteisesti keväästä syksyyn. Pääosin maksuton ohjelma kumpuaa asukkaiden ideoista ja toteutuu paikallisten yhdistysten ja muiden toimijoiden järjestämänä.

TSS