Raision elinkeinoelämässä luotetaan investointeihin

Raision keskusta
Raision keskusta. Seutusanomien kuva-arkisto.

Raision kaupunki järjestää syksyllä kahvitilaisuuksia paikallisille yrityksille, yrittäjille sekä seudun elinkeinoelämän muille vaikuttajille. Seuraavat tilaisuudet ovat 25.9. ja 10.10.

RAISIO. Raision kaupungin ensimmäisillä yrityskahveilla 22. elokuuta kuultiin kaupunginjohtaja Ari Korhosen katsaus ajankohtaisiin asioihin elinkeinoelämän näkökulmasta.
– Kokoukset ja seminaarit ovat yksi potentiaalinen matkailutuote Raision kaupungissa lähitulevaisuudessa, kaupunginjohtaja ennakoi.

Kävijän kannalta Raisio on hyvin saavutettavissa.
– Turun keskustaan on 15 minuutin matka, samoin kuin lentoasemallekin. Kaikki kolme satamaa sijaitsevat 20 minuutin päässä kaupungistamme. Kahden tunnin päässä on Helsinki, jonne on suora tieyhteys, kuten esimerkiksi Tampereelle, Poriin ja Hämeenlinnaankin, Korhonen summaa.
– Voisi sanoa, että Raisio on loistava paikka hotellin logistiselle sijainnille. Jos ajatellaan pääkaupunkiseutua, pääseekö siellä helposti majoittumaan 15 minuutin päähän kokouspaikasta, ja mitä se maksaa? Kuulumme Helsingin ja Uudenmaan seudun sekä Tampereen seudun ohella alueisiin, jotka kasvavat myös tulevaisuudessa, Korhonen lisää.

Ari Korhonen
Luottavaisin mielin Raision kaupungin tulevaisuuteen katseleva kaupunginjohtaja Ari Korhonen pitää kokouksia ja seminaareja potentiaalisena matkailutuotteena.
Vilkasta asuinrakentamista

Asuntorakentamisessa on käynnissä hyvin vilkas jakso.
– Koko vuosikymmenen ajan rakentaminen on elänyt hiljaiseloa. Tuona aikana tänne on tullut vain joitakin yksittäisiä isompia kohteita. Nyt olemme poikkeuksellisessa tilanteessa, jossa 1,5 vuoden sisään Raisioon on rakentumassa lähes 400 asuntoa, Korhonen sanoo.

Kaupunki on hankkinut suuren osan Soliniuksenkujan omakotitonteista omistukseensa ja tulee hankkimaan loputkin.
– Sinne on mahdollisuus kaavoittaa ja rakentaa townhouse-asumista eli kaksikerroksista rivitaloa, kerrostaloa tai muuta erillispientaloa, kaupunginjohtaja esittelee.

Kerrostaloalueita on mahdollista kaavoittaa myös muun muassa Kuloistenniitylle sekä Hulvelankulmaan.Tästä syystä kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 11.12.2018 jatkaa Hulvelan vanhan rakennuskaava-alueen rakennuskieltoa kahdella vuodella.

Hotelli hyötyy kumppaniverkostosta

Tervehdyksensä tilaisuuteen toi Place to sleep -hotelliketju, joka avasi toukokuussa hotellin Tasalanaukiolle.
– Konsepti perustuu autonomisiin hotelleihin ja niiden ympärille rakentuvaan paikalliseen kumppaniverkostoon. Suosittelemme lähistön palveluita asiakkaillemme esimerkiksi juuri ruokailun osalta, Place to Sleep -hotelleja operoivan Orya Invest Oy:n operatiivinen johtaja
Ville Valorinta.
– Hotellin ala-aulassa olisi mainio paikka pop up -kahvilayrittäjälle. Nyt siinä on myyntiautomaatti, mutta toivomme löytävämme siihen yrittäjän kioskia pyörittämään, Valorinta lisää.

Sen lisäksi, että hotelliketjun tavoitteena on levittäytyä ympäri Suomen, Place to sleep tähyää ulkomaillekin.
– Yhtään hotellia ei maamme rajojen ulkopuolella vielä ole, mutta askelia on otettu sielläkin keskustelujen myötä, Valorinta täsmentää.

Raision kaupungin elinvoimapäällikkö Samu Mattila
Raision kaupungin elinvoimapäällikkö Samu Mattila vetää Raision yrityskahvitilaisuuksia.
Yritystilaisuuksia pitkin syksyä

Seuraavat yrityskahvit pidetään Raision kaupungintalolla 25. syyskuuta kello 8.30. Silloin vuorossa on Turku Science Parkin kuntakierros, joka sisältää pk-yrityksille suunnatun toiminnan ja palveluiden esittelyä. Mukana on myös Turun ammattikorkeakoulu, jonka edustaja on paikalla kertomassa kansainvälisten hankkeiden tuloksista.
– Lokakuussa on vuorossa Nordic Business Forum -iltapäivä Raision kirjastotalon Martinsalissa. Tilaisuudessa pääsee seuraamaan Helsingissä järjestettävää Nordic Business Forumia, jonka pääpuhujana toimii George Clooney, Raision kaupungin elinvoimapäällikkö
Samu Mattila kertoo.

Katariina Mäkinen-Önsoy

 

 

Raisiossa käynnissä olevat investoinnit:

  • Elintarvikeyhtiö Raisio ilmoitti kesäkuussa investoivansa kasvipohjaisia lisäarvotuotteita kehittävään ja valmistavaan tuotantolaitokseen, jonka hinnaksi arvioidaan noin 45 miljoonaa euroa.
  • Vuonna 2022 alkavaan E18-tunnelihankkeeseen on varattu 150 miljoonaa euroa kolmen vuoden aikana (2022–2025) .
  • Asuntorakentamisessa jo suunnitteilla tai toteutuksessa olevilla kohteilla mennään lähelle 100 miljoonaa euroa (2019–2021).
  • Raisio kaupunkikonserni investoi vuosittain noin 12 miljoonaa euroa kohteisiin, joista infrarakentamiseen ohjautuu noin puolet.