Poliisi jakoi Raision ABC:ltä perjantaina lähteneessä NightShift Cruisingissa 19 rangaistusmääräystä

”Eipä nämä silti tähän lopu, kyllä me jatketaan näiden järjestämistä edelleen”

POLIISI. Poliisi sai vihjeen perjantaina 27. syyskuuta Turun seudulla järjestettävästä autojen sekä moottoripyörien kokoontumisesta. Vastaavia kokoontumisia on poliisin mukaan kesän aikana ollut useita ja niiden yhteydessä on ajettu törkeitä ylinopeuksia sekä aiheutettu vakavia vaaratilanteita. Kovat ylinopeudet, vaaralliset ohitukset sekä kumin polttaminen ovat olleet oleellinen osa kokoontumisia.

Poliisi kirjoitti tapahtumassa 19 rangaistusmääräystä. Kuusi rikosilmoitusta laadittiin törkeistä liikenneturvallisuuden vaarantamisista, joissa ajettiin pahimmillaan yli kaksinkertaista ylinopeutta. Näiden johdosta poliisi määräsi 15 kuljettajaa ajokieltoon. Lisäksi kokoontumisen yhteydessä tapahtui peräänajo, ketjukolari sekä vakavimpana tapahtumana eräs kuljettaja lähti poliisimoottoripyörää pakoon moottoritiellä ja ajoi ulos. Lisäksi löytyi muutama ajo-oikeudeton kuljettaja. Yhtään rattijuopumusta ei tavattu. Kokoontumiseen osallistui noin 100 ajoneuvoa.

Poliisille ei ollut tehty kokoontumisesta kokoontumislain mukaista ilmoitusta ja poliisi on aloittanut selvityksen kokoontumisen järjestäjän vastuusta. Poliisi tulee jatkossakin panostamaan kyseisten tapahtumien valvontaan.

Järjestäjä kommentoi tapahtumia tuoreeltaan Facebookissa:

Noniin. Saatin yö päätökseen. Halutaan kiittää kaikkia, jotka osallistui kaikesta huolimatta. Ikävä kyllä poliiseja oli tässä cruisingissa niin paljon, että cruising mentiin täysin heidän ehdoilla. Oli ”pieni” ylilyönti kyllä partioiden määrän suhteen koko cruisingin ajan. Kaikista huomautuksista/muistutuksista huolimatta, haavereilta ei säästytty… Toivotaan että jokainen oppi tästä jotain… Silloin kun ajetaan, niin keskitytään siihen ajamiseen… Meidän crewi teki kyllä kaikkensa, ja vähän enemmänkin. Eipä nämä silti tähän lopu, kyllä me jatketaan näiden järjestämistä edelleen, Facebook-tapahtuman seinällä kirjoitetaan.

Samaiset tapahtumat ovat kuohuttaneet tunteita lähes kaikissa Turun seudun kunnissa koko kesän.

Janica Vilen