Mynämäen Iltakoulussa opitaan kivun itsehoidosta ruokavalion avulla

MYNÄMÄKI. Mynämäkeläinen fysioterapeutti Hanna Laiho alustaa keskiviikkona 11. syyskuuta kello 18–19 ruokavalion merkityksestä kivun hoidossa. Mynämäen keskustassa sijaitsevassa Saarekkeessa pidettävässä tilaisuudessa on teemana ”Olet sitä mitä syöt, juot ja ajattelet”.

Laiho on keskittynyt fysioterapeuttina lievittämään ja poistamaan asiakkaidensa kipua. Ihmisen kipu ja huonovointisuus johtuvat usein monesta osa-alueesta, ja usein keinot selvittää sekä hoitaa erilaisia sairauksia eivät ole helppoja.

Hänen kiinnostuksensa kivunhoitoon ruoan avulla heräsi viime keväänä erään artikkelin myötä, jonka jälkeen hän on syventynyt ruokavalion merkitykseen kivun mekanismissa.

Iltakoulussa saa tunnin aikana tuhdin tietopaketin siitä, kuinka voimme auttaa itse itseämme ja vaikuttaa kipuihimme syömällä oikein. Kyse ei ole mistään nopeasta ihmedieetistä, vaan tavallisesta, meille kaikille tutusta ruokavaliosta.

Mynämäen Iltakoulu järjestetään Saaren kartanon ylläpitämässä Saarekkeessa kerran kuukaudessa vaihtuvin teemoin. Iltoja ohjaa mynämäkeläinen kuvataiteilija ja opettaja Sanna Vainionpää, joka tarkastelee Iltakoulu-tapahtumasarjassa eri-ikäisten yhdessä oppimista yhteisötaiteen keinoin.

Lisäksi Saaren kartanon yhteisötaiteilija Pia Bartsch toteuttaa Saarekkeessa yhteisötaiteellisia projekteja ja työpajoja.

TSS