Kustaviin rekrytoidaan kymmenkunta työntekijää jatkojalostamaan kananmunia

YRITYSUUTISET. Laitilalainen Kananmunatalo Munax Oy osti syyskuussa Kustavin Puu Oy:n konkurssipesältä yrityksen kiinteistöt, joissa valmistettiin aikanaan Kustavin Puun ovia. Jatkossa noissa 7 000 neliön tiloissa tullaan jatkojalostamaan kananmunia.

Kiinteistössä on käynnissä nyt mittavat muutostyöt.

Olemme aloittaneet ulkoalueiden kunnostuksen. Varsinainen toimitilojen muutos alkaa marraskuussa. Nyt teemme suunnitelmia tulevaan käyttötarkoituksen muuttamiseen elintarviketiloiksi, kertoo Munax Oy:n toimitusjohtaja Janne Torikka.

Kustaviin uuteen yksikköön siirtyy Munaxin oman tuotekehityksen kehittämien tuotteiden valmistamiseen suunnitellut valmistuslinjat. Uusi investointi helpottaa Munaxin nykyisiä toimintoja Laitilassa. Munax on kehittynyt ja kasvanut voimakkaasti viimevuosina ja olemassa olevat tilat rajoittavat uusien kananmunainnovaatioiden eteenpäin viemistä.

Munaxilla työskentelee tällä hetkellä 90 työntekijää. Uusi yksikkö tulee arvion mukaan työllistämään kymmenkunta henkilöä.

Ensimmäinen henkilö on jo rekrytty. Päärekrytointi alkanee vuoden vaihteessa. Haemme henkilöitä erilaisiin elintarvikkeiden valmistustehtäviin. Toki avoimen hakemuksen voi jo jättää, Torikka kertoo.

Tarkkaa aloituspäivää ei osaa vielä sanoa, mutta keväällä 2020 alkaa toiminta, hän jatkaa.

Kananmunan kulutus on jatkanut kasvuaan. Tänä vuonna kulutus on 3 % kasvussa ja kasvun ennustetaan jatkuvan. Kustavissa tullaan valmistamaan nimenomaan Munax-kananmunatuotteita. Laitilan Kanatarhan kanamunien pakkaaminen tapahtuu jatkossakin Laitilassa.

Vuonna 2003 perustettu Munax on noussut kasvavaksi ja innovatiiviseksi elintarvikeyritykseksi. Vuonna 2018 Munaxin liikevaihto oli 44 miljoonaa euroa.

Janica Vilen