Jouluksi kotiin – lähes kaikki Crusellpuiston asunnot jo myyty

Crusellpuiston ensimmäinen kerrostalo valmistuu marras-joulukuun vaihteessa. Alueelle on lisäksi suunnitteilla kahden vastaavan uuden kerrostalon rakentaminen.

Uudenkaupungin vahva vire näkyy myös asuntomarkkinoilla. Kerrostaloasunnoille on kova kysyntä.

RAKENTAMINEN. Suomalaisten asuntosuosikiksi on usein mainittu talo meren tai järven rannalla – kaupungin keskustassa. Uudenkaupungin Crusellpuiston ensimmäinen kerrostalo, joka valmistuu marras–joulukuun aikana, vastaa tähän toiveeseen.

– Tavoitteenamme on saada kaikki valmiiksi marraskuun lopulla. Viimeistään joulukuun puolivälissä ihmiset pääsevät muuttamaan Crusellpuistoon, kertoo projektista vastaavan Hestia Rakennuttajat Oy:n toimitusjohtaja Toni Tyrjy.

Crusellpuisto sijaitsee arvostetulla alueella, rannalla ja vain noin 50 metrin päässä Kulttuurikeskus Crusellista. Mainion sijainnin ja laadukkaiden rakennusratkaisujen ansiosta lähes kaikki Crusellpuiston asunnoista on jo myyty.

– Talossa on 24 asuntoa, ja vain muutama on vielä myymättä, kertoo Tyrjy.

Kiinnostus on ollut laajaa myös Uudenkaupungin ulkopuolella.

– Meillä on muun muassa tamperelaisia ja oululaisia asunnon ostajia, Tyrky sanoo.

Crusellpuistossa pidetään vielä avoimet ovet. Asuntoihin ja talon muihin tiloihin on mahdollista käydä tutustumassa lokakuun ensimmäisellä viikolla – avoimien ovien tarkempi aikataulu kerrotaan muun muassa Crusellpuiston nettisivuilla, kunhan tapahtuman aikataulu lyödään lukkoon.

Kaksi uutta taloa suunnitteilla

Uudenkaupungin positiivinen vire näkyy asuntojen kysynnässä. Crusellpuistoonkin on suunnitteilla vielä kaksi kerrostaloa lisää.

– Meillä on mahdollisuus rakentaa vielä kaksi samanlaista kerrostaloa. Jos kysyntä jatkuu samanlaisena, ne rakennetaan ja Crusellpuistosta tulee kolmen kerrostalon kokonaisuus, kertoo Tyrjy.

Crusellpuiston asuntojen erikoisuus on sisäänvedetty parveke.

Talon asuntojen erikoisuus on sisäänvedetty parveke, joka toimii eräänlaisena ylimääräisenä olohuoneena.

– Kun parveke on sisäänvedetty, se pysyy lämpimänä pitkään talvellakin. Syynä tähän ovat lämpimät lattiat, seinät ja katot. Tavallisella parvekkeella ei ole kiva istua talvipakkasilla, mutta sisäänvedetyllä parvekkeella ei tarvitse palella.

Crusellpuiston asunnoista suurin osa on kaksioita ja kolmioita, mutta joukossa on myös muutama puolitoistakerroksinen loft-tyyppinen asunto, joissa on valtavat ikkunat merelle päin. Kaikissa asunnoissa on omat saunat.

Marko Vuosjoki