Valtakunnallinen puunhalausviikko käynnissä!

  Tällä viikolla halataan puita ja saadaan hyödyllisiä mikrobeja!

  Neljättä kertaa järjestettävä puunhalausviikko 26.8.–1.9.2019 kannustaa ihmisiä halaamaan puita ja osoittamaan, että he arvostavat omaa lähiympäristöään, kuten metsiä, puistoja ja luontopolkuja. Vuoden 2019 teemana on puut ja monimuotoisuus.

  Miten puut tukevat ympäristön monimuotoisuutta? Millaisia terveysvaikutuksia vihreällä ympäristöllä on? Millaisia hyötyjä puista on kaupunkiympäristössä? Millainen merkitys puilla on kulttuurimaisemassa? Viherympäristöliiton ideoiman Puunhalausviikon tavoitteena on kertoa puiden moninaisista merkityksistä.

  Puunhalausviikon teemalla, puiden monimuotoisuus, tarkoitetaan laajemmin puustoon ja puustoisiin elinympäristöihin liittyvää luonnon monimuotoisuutta, puiden lajikirjoa, puiden ikäkirjoa sekä puista hyötyviä muita eliöitä ja kasveja.

  Puunhalausviikon sivuille on koottu tietoa puiden monimuotoisuudesta, pölyttäjistä, linnuista, käävistä ja muista lahottajasienistä, monimuotoisuudesta maisemassa, kasvualustan monimuotoisuudesta sekä puista kulttuuriympäristössä.

  – Teemaviikko on kaikille avoin. Puita voi halata kaupungissa, maalla tai metsässä, joko yksin, kaverin kanssa tai isommallakin porukalla. Jaa oma puunhalauskuvasi ja kokemuksesi sosiaalisessa mediassa käyttämällä tunnistetta #puunhalausviikko, Viherympäristöliitto ohjeistaa.

  Puunhalausviikon sivuille on koottu tietoja ja vinkkejä puunhalausviikon viettoon viikon jokaiselle päivälle. Sivustolla kerrotaan tietoa, mitä tapahtuu, kun halaat puuta.

  – Esimerkiksi yksi suurikokoinen puu tuottaa happea kahden ihmisen tarpeisiin. Kun halaat puuta, halaat samalla kymmeniä muita lajeja, esimerkiksi hyviä mikrobeja, Viherympäristöliitosta kerrotaan.

  Valtakunnallisen puunhalausviikon 2019 järjestävät ViherympäristöliittoMaa- ja kotitalousnaiset ja Luonnonvarakeskus. Yhteistyökumppaneina ovat Suomen luonnon päivä ja Suomen ympäristökeskus (SYKE)