Rymättylässä on luvassa jotain uutta ja kokemisen arvoista

rymättylän teatteri
Rymättylän Teatterissa on tänä kesänä luvassa vauhdikkaita tilanteita puheliluettelon parissa.

TEATTERI. Rymättylän Teatterissa on luvassa kommelluksia ja väärinymmärryksiä, kun leikittelevä Puhelinluettelo kertoo useita tarinoita, joita kaikkia yhdistää enemmän tai vähemmän puhelinluettelo. 28. kesäkuuta ensi-iltansa saavan näytelmän on kirjoittanut Tuomas Parkkinen.

– Näytelmä on komedia, mutta katsoja saa kokea lähes kaikki tunneskaalat läpi. Pääpaino on erittäin hauska ja täysin poikkeava normaalista kesäteatterinäytelmästä. Tämän tyylistä ei olla Rymättylässä vielä koskaan nähty. Myös lavastukseen on panostettu täysin uudella tasolla, kertoo ylpeä ohjaaja Osku Pikander.

Puhelinluettelon yhdeksän näyttelijää eivät todellakaan pääse helpolla, sillä rooleja näytelmässä on noin 40. Tämä tietää kiireellisiä hetkiä backstagella ja useita kymmeniä vaatekappaleita, joiden täytyy olla selkeässä järjestyksessä.

Harjoitukset on kovassa vauhdissa. Kokonaisuus on jo hyvin kasassa, nyt keskitytään vielä yksityiskohtien viilaamiseen. Pikander on ylpeä työryhmästään, eikä näyttelijäsuorituksista tarvitse huolehtia, kaikki on hyvällä mallilla.

Ohjaaja Pikander vakuuttaa, että luvassa on vauhtia ja huumoria.

– Jos haluat käydä kesän aikana katsomassa vain yhden näytelmän, niin tule Rymättylään. Näytelmä on kokemisen arvoinen, iloitsee Pikander.

Topi Kanerva