Positiivisin länsiturkulainen pitää itseään suorapuheisena

”Joskus saa harmittaakin”

Ville Lintunen
Vuoden 2019 positiivisin länsiturkulainen Ville Lintunen luotsaa FBC Turun salibandyseuraa.

Salibandyseura FBC Turun toiminnanjohtaja Ville Lintunen äänestettiin 50 prosentin äänisaaliilla Vuoden 2019 positiivisimmaksi länsiturkulaiseksi.

LÄNSI-TURKU. Salibandyseura FBC Turun toiminnanjohtaja Ville Lintunen ei kuulostanut valtavan yllättyneeltä, kun hän sai kuulla tulleensa äänestetyksi Vuoden 2019 positiivisimmaksi länsiturkulaiseksi Turun Seutusanomien järjestämässä Länsi-Turun kaupunginosaviikon kilpailussa.

– Se oli hauska sattuma. Olin kauppareissulla ja huomasin olevani ehdokkaana. Jaoin linkin samana iltana facebookissa ja sainkin kuulla matkan varrella, että ihmiset äänestivät minua.

Lintunen ei siis itseään somessa markkinoinut, vaan oli aidosti iloinen seuran saamasta näkyvyydestä. Äänestyksen ratkettua mies ryhtyikin pohtimaan positiivisuuden tarkoitusta.

– En ole mielestäni mikään yltiöpositiivinen, eikä tarvitsekaan olla. Positiivisuus on parhaimmillaan mielestäni sellaista, että se johtaa johonkin tulokseen. Omasta mielestäni olen realistisen suorapuheinen, haluan että asioista voidaan puhua niiden oikeilla nimillä, pohtii Lintunen.

Urheilumiehenä Lintunen ajatteleekin positiivisuutta ja sen ilmenemistä urheilukentillä.

– Kun tappio tulee, se harmittaa – ja se saakin harmittaa. En ole innostunut sellaisesta positiivisuudesta, että tappionkin hetkellä ollaan vain iloisia… Mutta harmitus ei saa jäädä määrääväksi voimaksi, vaan kärsityn tappion ja koetun pettymyksen jälkeen pitää kääntää katseet eteenpäin ja miettiä, mitä siitä voisi oppia ja miten tulevissa peleissä voi tehdä parempaa tulosta. Sellainen positiivisuus on minusta hyödyllistä.

Omat pelit jäivät junnuihin

Ville Lintunen omaa vahvan salibandytaustan. FBC Turun toiminnanjohtajana hän on toiminut hieman vajaat kymmenen vuotta.

– Pelasin itsekin juniorina, mutta siirryin valmennukseen jo 18-vuotiaana. Ennen nykyistä työtäni toimin seuran valmennuspäällikkönä.

Erityisen tyytyväinen mies on siihen, miten seuralla menee tällä hetkellä.

– Meillä on yli 750 jäsentä, joista lisenssipelaajia yli 650. Koska suurin osa pelaajista on junioreita, koskettaa toimintamme yli kahta tuhatta ihmistä.

Tuloksellisesti kovin porukka tällä hetkellä on Salibandyliigan B-lohkossa tulevalla kaudella pelaava naisten joukkue.

– Naisten joukkue koostuu pitkälti pelaajista, jotka ovat voittaneet C-, B- ja A-tyttöjen Suomen mestaruuksia. A-tyttöjen Suomen mestaruudet ovat kahdelta viime vuodelta, kertoo Lintunen mestarijoukkueesta.

FBC Turun kotihalli on Sport Garden Turun Länsikeskuksessa.

Marko Vuosjoki