Harvaluodon rannalla keskikesää juhlisti arviolta yli 600 ihmistä

harpin juhannus
Harpin kiskan juhannusjuhlissa esiintyi Merkkarit.
Kai Kuutamo viihdytti jonglöörauksellaan.

KAARINA. Kaarinan kaupungin virkistysalue, Harvaluodon uimaranta, täyttyi juhannusaattona 21. kesäkuuta juhlijoista. Harpin kiska järjesti rannalla lapsiperheille suunniteltua juhannusohjelmaa, jonka suosio yllätti ainakin järjestäjät. Juhannusjuhlan käynnisti Merkkarit & Kai Kuutamo musiikkia ja sirkustemppuja sisältäneellä lastenkonsertillaan.

– Kun bändi saapui paikalle kello 11, sanoimme heille, että on tässä nyt ainakin tämä meidän perhe yleisönä, mutta toivotaan, että tulee muitakin. Yllätys oli aikamoinen, kun keikka alkoi kello 12 ja paikalle oli saapunut pitkälti toista sataa henkeä, kertoo ohjelman kasannut Janica Vilen.

Iltapäivän puolella väkimäärä vain jatkoi kasvamistaan. Pian joukkoon saapui myös monikymmenhenkinen hääseurue.

– Todellista kävijämäärää on vaikea laskea, mutta autoja oli paikalla yli 200. Jos jokaisen auton kyydissä on tullut keskimäärin kolme ihmistä, niin kävijöitä voi arvioida olleen paikalla yli 600, Harpin kiskan väki laskeskelee.

Juhannussalko ympäristöteemalla
Piirileikkejä juhannussalon ympärillä.

Konsertin jälkeen alkoivat salkotalkoot.

Juhannussalkomme teema oli ympäristön suojelu ja vieraslajien torjunta. Siskoni kävi niittämässä säkkikaupalla lupiineja, joilla koristelimme salon kaksi poikkipuuta. Jos lupiinit niittää ennen kuin siemenet kypsyvät, pystyy estämään niiden leviämisen, kertoo Vilen.

Juhannussalko ilta-auringossa.

Valmiin juhannussalon ympärillä leikittiin piirileikkejä, tanssittiin ja laulettiin yhteislauluja. Grillikatoksessa ja saunassa riitti ruuhkaa iltamyöhälle asti ja kioskilla soi elävä musiikki.

Erityisen kiitollisia järjestäjät ovat siitä, että yleisöryntäyksestä huolimatta uimaranta oli tapahtuman jälkeen todella siisti. Roskia ei ollut juuri missään, eikä mitään järjestyshäiriöitä havaittu.

Kiska ja sauna auki päivittäin

Harpin kiskaa pitää Harvaluodossa syntynyt Seppo Seppälä perheineen. Kioski ja sauna ovat auki päivittäin vähintään kello 15–20, mutta yleensä ovet avataan jo heti aamusta. Perheen tarkoitus on elävöittää rantaa myös erilaisten tapahtumien kautta. Ennen juhannusta järjestettiin Siisti biitsi -siivoustalkoot, joiden aikana rannalta kerättiin talteen 650 roskaa ja haravoitiin alue 37 talkoolaisen voimin. Seuraavaksi on luvassa Luoto Cup -jalkapalloturnaus.Ilmoittautuminen turnaukseen on auki tiistai-iltaan asti.

Harpin kiskalla kuultiin elävää musiikkia iltamyöhään.
Juhliin vieraaksi tullut hääseurue juhannussalon edessä.