Urheiluseurat vahvasti mukana Reilussa Fiiliksessä

RNK:n Laura Kontto, Raision Fysioterapian Pauliina Luukkala ja West Coast Phoenixin Katja Kankaanpää ovat nyt jo innoissaan toukokuussa järjestettävästä Reilu Fiilis -tapahtumasta.

HYVÄNTEKEVÄISYYS. Raisiossa Kerttulan urheilukentällä 26. toukokuuta järjestettävään Reilu Fiilis -tapahtumaan odotetaan jopa viime vuotta enemmän kävijöitä, onhan tapahtumaan tänä vuonna vapaa pääsy. Raisiolaiset urheiluseurat ovat vahvasti Raision Fysioterapian kanssa mukana tapahtuman järjestelyssä.

– Olimme mukana jo viime vuonna, ja tapahtuma oli erittäin positiivinen kokemus. Tänä vuonna osaamme suunnitella oman toimintamme entistä paremmin, lupaa jääkiekkoa, ringetteä ja taitoluistelua edustavan RNK:n toiminnanjohtaja Laura Kontto.

– Minä odotan, että tänä vuonna olisi enemmän kävijöitä kuin viime vuonna, koska tapahtumaan on tänä vuonna vapaa pääsy, pohtii amerikkalaisen jalkapallon erikoisseura West Coast Phoenixin hallituksen jäsen ja naisten joukkueen laitahyökkääjä Katja Kankaanpää.

Erilaisia lajitaitoja

kokeilussa

RNK:n ja West Coast Phoenixin lisäksi mukana on laaja kattaus raisiolaisia urheiluseuroja, jotka järjestävät erilaisia omien lajiensa kokeilupisteitä.

– Meidän pisteellämme pääsee tänäkin vuonna kokeilemaan amerikkalaisen jalkapallon varusteita, mikä oli viime vuonna monelle hauska kokemus. Järjestämme myös jenkkifutispallon tarkkuusheittoa, kertoo Kankaanpää.

Raision Nuorisokiekon pisteellä pääsee kokeilemaan jääkiekon ja ringetterinkulan laukausta.

– Meillä on viimevuotiseen tapaan tutka ja tarkkuuslaukaisupiste sekä lisäksi kiekonkäsittelyrata, lupaa Laura Kontto.

Molemmille urheiluseurojen edustajille oli heti viime vuoden tapahtuman jälkeen selvää, että he ovat mukana myös tänä vuonna.

– Koska kyseessä on näin hyvä tarkoitus, vähävaraisten lasten harrastusten tukeminen, haluamme tietenkin olla mukana, toteaa Kontto.

– Varmasti monessa perheessä on tiukkaa taloudellisesti. Reilun Fiiliksen ja Hope ry:n ansiosta on luotu helppo tapa hakea avustusta lasten harrastusmaksuihin, pohtii Kankaanpää.

Myös varusteita

voi kierrättää

Reilussa Fiilliksessä kerättyjä varoja jakaa siis Hope ry, jolta raisiolaisperheet voivat hakea avustusta lasten ja nuorten harrastuksiin. Toukokuisessa tapahtumassa on myös Hope ry:n varustekierrätys, jonne voi tuoda hyväkuntoisia, tarpeettomiksi jääneitä urheilu- ja liikuntavälineitä.

Viime vuonna kerätyistä varoista on vielä 2 200 euroa jakamatta, joten väliaikaisestikin tiukassa taloudellisessa tilanteessa elävien raisiolaisperheiden kannattaa hakea Hope ry:ltä avustusta lasten harrastuksiin.

Viimevuotisen tapahtuman tuotosta on jaettu yli 5 500 euroa. Tukea on myönnetty 17:lle lapselle, jotka harrastavat seitsemää eri urheilulajia. Tukea on myönnetty jalkapallon, jääkiekon, cheerleader-, ju-jutsun, tanssin ja sirkuskoulun harrastajille. Myös uimakouluun on myönnetty tukea, joten tukijärjestelmä on joustava. Jokainen hakemus käsitellään tapauskohtaisesti ja Hope ry noudattaa luonnollisesti tiukasti vaitiolovelvollisuutta.

Tämän vuoden tapahtuman päätukijoiksi ovat ilmoittautuneet K-Rauta Kuninkoja ja Raision SähköInsto.

 

Reilu Fiilis 2019 sunnuntaina 26.5.2 klo 14 alkaen Kerttulan Liikuntakeskuksessa. Lisätietoa: http://www.raisionfysioterapia.fi/reilufiilis/reilufiilis2019