Onko värillä väliä? -näyttely valtaa Mökki Gallerian

ONKO VÄRILLÄ VÄLIÄ? – Markku Toivarin näyttely on esillä Mökki Galleriassa toukokuun ajan.

KUVATAIDE. Markku Toivari järjestää Kaarinan Mökki Galleriassa keväisen näyttelyn, jonka pääosassa ovat värit, valot ja tunnelmat. Näyttelyn työt ovat abstrakteja, öljy- ja akryllimaalauksia. Toivarin näyttelyn avajaisia vietetään Kaarinan Mökki Galleriassa torstaina 2. toukokuuta kello 18–20. Näyttely on esillä 29. toukokuuta asti tiistaista perjantaihin kello 10–16.

Inspiraationa on ollut luonto ja sen ilmiöt ja tunnelmat. Pleksilasille ja kankaalle maalatut työt ovat kuin ylistys keväiselle luonnolle – katsoja tunnistaa heti metsän valon ja veden väreilyn.

Toivarilla on ollut taiteessaan erilaisia vaiheita esittävästä maisema-, muotokuva- ja lintumaalauksesta abstraktiin maalaukseen. Hän on maalannut paljon ihmishahmoja, joissa näkyy elämä ja tunteet. Tämän näyttelyn työt ovat kuitenkin abstrakteja. Innoitus näihin öljy- ja akryylimaalauksiin alkoi Elina Ruohosen pleksimaalauskurssilla. Maalaukset syntyvät useimmiten ilman ennakkosuunnittelua, värien kautta.

Markku Toivari valmistui Turun Piirustuskoulusta vuonna 1978. Hän on piirtänyt ja maalannut koko elämänsä, mutta elämä ja muut harrastukset ovat välillä vieneet muualle. Markun lintuaiheisia maalauksia oli esillä Teijossa vuonna 1995. Markku on ollut lintuharrastaja 13-vuotiaasta lähtien. Luontokiinnostus ja luonnossa liikkuminen on edelleen tärkeä osa Markun elämää. Lisäksi hän harrastaa valokuvausta ja maantiepyöräilyä.

TSS