Turun Seutusanomat ja Maskun valtuustoryhmät järjestävät yhdessä vaalipaneelin kansanedustajaehdokkaille

Turun Seutusanomat on Turun Lähimmäispalveluyhdistyksen mediakumppanina Liiku lähellä, viesti vertaisena -hankkeessa.

VAALIT. Turun Seutusanomat on mukana nostattamassa vaalihuumaa, kun Maskussa Hemmingin koululla järjestetään lauantaina 23. maaliskuuta kello 12–14 kansanedustajaehdokkaiden vaalipaneeli. Paneelin järjestävät yhteistyössä Maskun valtuustoryhmät – Kokoomus, SDP, Keskusta, Vihreät, Perussuomalaiset, Vasemmistoliitto ja Kristilliset – sekä Seutusanomat. Paneelin juontaa Seutusanomien päätoimittaja Marko Vuosjoki.

Paneeli on nähtävissä maksutta Seutusanomien verkkosivuilla, jonne paneelilähetys striimataan suorana lähetyksenä.

Paneelissa käsiteltäviä teemoja ovat muun muassa julkinen liikenne Turun seutukunnissa sekä raideyhteys Uuteenkaupunkiin, valtionavustusten tulevaisuus kuntien talouteeen, sote ja tulevaisuuden palvelurakenne, koulutus, luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen, lapsiperheiden ja nuorten hyvinvointi, kotimaisen lähiruoan tulevaisuus sekä palkkamaltti kikyjen ja tupojen maailmassa. Ehdokkailta kysytään myös muun muassa tietoisuutta kikyn vaikutuksesta kuntien talouteeen.

Jokainen puolue on saanut nimetä kaksi tentattavaa. Vihreistä osallistuvat Saija Porramo Naantalista ja Jan Vuorenlaakso Uudestakaupungista, Vasemmistoliitosta Eero Hynynen Ruskolta ja Emma Lindqvist Raisiosta, SDP:stä Mari-Elina Koivusalo Turusta ja Aki Lindèn Turusta, Keskustasta Pekka Myllymäki Mynämäeltä, Perussuomalaisista Ritva Elomaa Maskusta ja Mika Koivisto Raisiosta, Kristillisdemokraateista Annemari Kiekara Koski TL:stä ja Niko Kivimäki Turusta sekä Kokoomuksesta Toni Forsblom Naantalista – Kokoomuksen toinen osallistuja on vielä toistaiseksi nimeämättä. Keskustan Annika Saarikon oli alunperin tarkoitus olla mukana Maskun paneelissa, mutta hänen osallistumisensa on epävarma.

Yleisöllä on myös mahdollisuus esittää omia kysymyksiään ehdokkaille. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.