Naantalin opisto juhlii 50. toimintavuottaan

NAANTALI. Naantalin opisto juhlistaa 50-vuotista taivaltaan lauantaina 30. maaliskuuta kello 13 Kristoffer-salissa. Naantalin opiston aikuisten keraamisen kuvanveiston, akvarelli- ja kuvataideryhmien yhteisnäyttely Oivalluksia on esillä Naantalin Taidehuoneella sunnuntaihin asti.

Näyttely esittelee laajasti kuvataiteen erilaisia tekniikoita ja teemoja. Kevätkaudella opiston kursseilla korostui oman ilmaisun etsiminen sekä oman kokemusmaailman pohtiminen taiteen keinoin. Näyttelyssä tämä näkyy polveilevina aiheina, joissa taiteellisen prosessin lähtökohdat ovat moninaisia. Ne liittyvät esimerkiksi teoksien tunnelmaan, väriin, muotoon, sisäisen kuvamaailman, materiaalien tai erilaisten työskentelytapojen tutkimiseen.

Lasten- ja nuorten kuvataidekoulun näyttelyn avajaisia vietetään Birgitta-salissa 31. maaliskuuta. Näyttely on värikäs ja monipuolinen kokonaisuus. Nuorimmat taiteilijat ovat 5-vuotiaita lapsia ja vanhimmat yläkouluikäisiä nuoria.

Samaan aikaan avautuu kädentaitoryhmien ja ikonimaalareiden pulpettinäyttely Kalevannimen koulun luokissa 206, 207 ja 210. Näyttelyt ovat avoinna lisäksi 1.–4.4. kello 9–18.