Littoistenjärven jäänpaksuus 416 milliä

Mittausta valvoi vanhempi konstaapeli Tuomas Särkikoski ja mukana Lars Stjernwall (vas.), Asko Kaven ja Reijo Pesonen. Kuva: Pentti Jäntti.

LITTOINEN. Alkutalven pakkaset ja sen jälkeen tullut runsas lumentulo vaikeuttivat jään paksuuden arvauksia tänä vuonna. Lions Club Littoisen vuosittain järjestämän arvauskilpailun tulos ratkaistiin perjantaina 15. maaliskuuta lauhassa säässä.

Kisassa on tehtävänä arvata järven jään paksuus. Tänä vuonna arvauksia tehtiin helmikuun loppuun mennessä noin 1000 kappaletta. Aktiviteetin tuotot klubi lahjoittaa koululaisten stipendeihin.

Jään paksuus mitattiin viranomaisten valvonnassa ja perinteisessä paikassa. Arvauskilpailun valvonnan suoritti tänä vuonna vanhempi konstaapeli Tuomas Särkikoski. Tänä vuonna jään paksuus oli 416 millimetriä. Jää on tällä hetkellä paksumpi kuin keskimäärin 2000-luvulla. Ohuimmillaan se on ollut 168 mm (2015) ja paksuimmillaan 719 mm (2003)

Pääpalkinto, joka on lahjakortti kuntokeskukseen, arvottiin oikein arvanneiden kesken ja sen voitti Aila Nuotila. Täysin oikeita arvauksia oli yhteensä kaksi kappaletta ja voittaja selvisi arvonnassa. Muita palkintoja oli kahdeksan kappaletta. Voittajiin ollaan yhteydessä.

Pentti Jäntti