Turun seutu jälleen yritysystävällisimpien alueiden kärkikolmikossa

Turun seutu ylsi toista kertaa peräkkäin Suomen yritysystävällisimpien alueiden kärkikolmikkoon. Seutukuntien yritysystävällisyyttä mitattiin EK:n kahden vuoden välein tekemässä Kuntaranking-tutkimuksessa. Länsirannikko menestyi vertailussa vahvasti Seinäjoen ja Rauman seutujen napatessa tutkimuksen kärkisijat.

VERTAILU. Turun seutukunta arvioitiin tutkimuksessa erityisen vahvaksi kuntatalouden ja yrittäjyysaktiivisuuden mittareilla. Yrittäjyysaktiivisuus tarkoittaa yrittäjyysastetta, yritysten määrää asukasta kohden sekä aloittaneiden yritysten suhdetta koko yrityskantaan. Yritykset arvioivat Turun seudun elinkeinopolitiikkaa ja yleistä yritysilmapiiriä paremmaksi kuin koko maassa keskimäärin.

– Tutkimus osoittaa, että Turun seudun kuntien, yritysten ja korkeakoulujen vahva yhteistyö ja jatkuvan kehittämisen mentaliteetti vievät asioita oikeaan suuntaan. Seudun kaikki toimijat ovat tehneet paljon töitä viime vuosien kasvun eteen, ja nyt jatkamme työtä pitääksemme tason korkealla myös jatkossa, sanoo Turun kaupunkikehitysjohtaja Pekka Sundman.

Seudun sijoitus Kuntarankingissa oli vuonna 2017 toinen ja vuonna 2015 yhdeksäs. Suomen suurimmista kaupunkiseuduista Turun seutu menestyi tutkimuksessa toista kertaa peräkkäin parhaiten.

– Yrittäjyysaktiivisuus kertoo hyvän viestin Turun seudun elinvoimasta ja kasvun mahdollisuuksista. Se kertoo myös siitä, että olemme saaneet yritysten alkuvaiheen palvelut hyvälle tasolle. Toisaalta tutkimuksesta nähdään kehittämiskohteena myös se, että yrityksen koko elinkaareen kohdistuvassa palvelukokonaisuudessa on vielä kehitettävää, toteaa Turun seudun yritys- ja innovaatiopalveluita tarjoavan ja koordinoivan Turku Science Park Oy:n toimitusjohtaja Niko Kyynäräinen.

Kahden vuoden välein toteutettava Kuntaranking mittaa Suomen eri alueiden vetovoimaisuutta yritystoiminnan kannalta. Vertailussa oli 25 seutua. Turun seutukunnan tulokset kattoivat tilastotiedot ja yrityskyselyn vastaukset seuraavista kunnista: Kaarina, Lieto, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Paimio, Raisio, Rusko, Sauvo ja Turku.