Terveysalan yrittäjät saman katon alla

Jyrki Heilimö, Katri Tähtinen, Raija Puolitaival, Erja Tolvanen, Tita Ala-Kokko ja Nina Tattari-Porkola ottavat asiakkaita vastaan Maskun ydinkeskustassa OP:n talossa. Saman katon alta on nyt mahdollista saada laaja-alaista hyvinvointipalvelua.

MASKU. Kun monta terveysalan ammattilaista toimii tiiviissä yhteistyössä saman katon alla, asiakkaat hyötyvät. Tällainen harvinaisen hyvä tilanne on Maskussa, sillä ydinkeskustassa OP:n talossa seitsemän terveysalan ammattilaista toimivat saman katon alla.

Hammaslääkäri Katri Tähtinen, protetiikan ja purentafysiologian erikoishammaslääkäri Erja Tolvanen, suuhygienisti Nina Tattari-Porkola, fysioterapeutti Tita Ala-Kokko, alaraajafysioterapeutti Jyrki Heilimö, kosmetologi ja jalkojenhoitaja Raija Puolitaival sekä yleislääketieteen erikoislääkäri Keijo Kuusisto ottavat kaikki asiakkaita vastaan Osuuspankin talossa. Vastaanottotilassa on yhteinen odotustila ja kolme hoitohuonetta. Koska toimijoita on hoitohuoneita enemmän, pitävätkin he luonnollisesti vastaanottoaan vuoropäivinä/-aikoina.

Pisimpään, vuodesta 1992, tiloissa on toiminut hammaslääkäri Katri Tähtinen.

Palvelut tuplaantuneet puolessa vuodessa

Tähtisen kanssa samoissa tiloissa nykyisin toimivat yrittäjät pitivät yhteistuumin avoimet ovet -tapahtuman, jonka yhteydessä he jakoivat ihmisille tietoa palveluistaan ja antoivat muun muassa kotihoidon vinkkejä.

– Täydennämme toistemme palveluita. Kun saman katon alla toimii näin monta ammattilaista, on keskinäinen konsultointi helppoa. Asiakkaalle tästä on paljon etua, sillä hän saa täydentäviä palveluita vaivattomalla tavalla, kertoo suuhygienisti Nina Tattari-Porkola.

”Hyvinvointiaseman” palvelut ovat kaksinkertaistuneet viimeisen puolen vuoden aikana, ja avoimissa ovissa haluttiinkin tuoda tätä viestiä maskulaisille ja lähialueen asukkaille.

– Tupa on ollut koko ajan lähes täynnä. Halusimme järjestää tällaisen tapahtuman, jotta ihmiset näkevät, mitä palveluita meillä on tarjolla, ja jotta he huomaavat, miten helppo tänne on tulla. Tilat ovat aivan ydinkeskustassa katutasossa, tänne on esteetön kulku ja parkkipaikkoja on takuulla riittävästi, luetteli kosmetologi ja jalkojenhoitaja Raija Puolitaival.

Kaikki eivät luonnollisesti pidä vastaanottoaan viikon kaikkina päivinä. Keijo Kuusiston lääkärivastaanotto on tiistai-iltaisin ja erikoishammaslääkäri Erja Tolvanen vastaanottaa asiakkaita niin ikään tiistaisin.