Pop up -lajitteluasema kierroksella

Pop up -lajitteluasemalla otetaan vastaan pieniä määriä kotitalouksien jätteitä. Kuva: LSJH/Pekka Lintusaari.

JÄTEHUOLTO. Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) Pop up -lajitteluaseman kierrokset alkoivat tammikuun lopulla. Ilmestymisalueellamme seuraavat pysähtymiset tapahtuvat tiistaina 26.2. Piikkiön yhtenäiskoululla sekä keskiviikkona 27.2. Paattisten koululla. Maalis–toukokuussa vuorossa ovat Mietoisten Pyhän koulu, Naantalin Karvetin koulu, Turun Ilpoisten koulu, Paimion Vistan koulu, Maskun Askaisten koulu, Sauvon koulukeskus, Nousiaisten Henrikin koulu ja Ruskon Kirkonkylän koulu. Kaikilla pysäkeillä lajitteluasema viipyy kello 14–17 välillä.

Pop up -lajitteluasemalla otetaan asukkailta vastaan pieniä määriä kotitalouksien vaarallisia jätteitä, kodin rikkinäisiä sähkölaitteita ja poistotekstiiliä. Asema pysähtyy pääsääntöisesti kouluilla, mutta on mukana myös joissakin alueen tapahtumissa.

– Suuremmat määrät kyseisiä jätteitä, kuten auto- ja peräkärrykuormat, isommat sähkölaitteet tai isompi erä maalipurkkeja, on vietävä suoraan LSJH:n jätekeskuksiin, lajitteluasemille tai muihin kiinteisiin vastaanottopisteisiin, sillä Pop upin vastaanottokapasiteetti on rajallinen. Pop upissa vastaanotettavien jätteiden vieminen kiinteisiin vastaanottopisteisiin on maksutonta ympäri vuoden, LSJH:n palveluesimies Jaana Saario-Lomppi muistuttaa.

Kouluilla ja alueen tapahtumissa

Pop up -lajitteluasema pysähtyy pääsääntöisesti alueen kouluilla, jotka ovat helposti asukkaiden saavutettavissa. Pysähdys koululla antaa lisäksi oppilaille mahdollisuuden tutustua lähemmin jätehuoltoon ja oppia uutta vaarallisista jätteistä, sähkölaiteromusta ja poistotekstiileistä.

– Koululaiset saavat ennen Pop up -lajitteluasemapäivää jätehuoltoaiheisen tehtävän ja materiaalia, jota he voivat käydä läpi yhdessä opettajansa kanssa. Lajitteluaseman vierailu koululla on oppilaille konkreettinen esimerkki siitä, miten jätehuolto toimii, Saario-Lomppi kertoo.

Pop up -lajitteluasema on koulupysähdysten lisäksi mukana myös joissakin LSJH:n omistajakuntien tapahtumissa.

– Esimerkiksi Turun keskusta-alueelle Pop upia on toivottu kovasti. Vastaamme toiveisiin tuomalla Pop upin tänä vuonna ainakin Turun Jokisataman avajaisiin 25.5. sekä osaksi Turun päivän viikonloppua lauantaina 14.9. Tarkemmista kellonajoista ja sijainnista tiedotetaan lähempänä tapahtumia, Saario-Lomppi sanoo.

Kaikki aikataulut ja pysäkit löytyvät Lounais-Suomen Jätehuollon sivuilta.