Miljoonat näyttökerrat tekivät harrastuksesta työn

Naantalilainen Aleksi Vähä-Lassila on Esports-piireissä Gasoneeh. Kuvat: Topi Kanerva.

Gasoneeh on striimaaja, joka tuli nopeasti kymmenien tuhansien nuorten suosioon. Naantalissa asuva Gaso eli Aleksi Vähä-Lassila paljastaa, millaiseksi elämä on muuttunut ja mitä tavoitteita on saavuttamatta.

NAANTALI. Naantalilaisen Aleksi Vähä-Lassilan, 17, elämä muuttui merkittävästi, kun vuonna 2018 hänen YouTube-kanavansa katsojaluvut räjähtivät nousuun. YouTubessa nimellä Gasoneeh “Gaso” tunnettu YouTube-striimaaja pelaa lähes päivittäin monta tuntia tämän ajan hittipeliä, Fortniteä, ja suoratoistaa sitä tubeen. Gasolla on seuraajia lähes 54 000 ja hänen videoitaan on katsottu yli 10,5 miljoonaa kertaa. Harrastus muuttui nopeasti työksi. Myös pieni julkisuus on tullut mukaan kuvioihin: monessa paikassa joku on tunnistanut hänet jo Gasoksi.

Gason jokaista videota katsotaan kymmeniä tuhansia kertoja. Pääosin katsojat ovat 10–18-vuotiaita poikia. Katsojat ovat kiinnostuneet pelistä ja haluavat vinkkejä taitavalta pelaajalta. Nuoret pojat eivät ole kiljuen fanittavaa porukkaa, joten pääosin kaduilla ja kaupoissa Vähä-Lassila saa olla rauhassa, mutta etenkin pelitapahtumissa, kauppakeskuksissa ja pelikaupoissa hänet tunnistetaan lähes aina.

– On siistiä, kun ihmiset seuraa ja tykkää! Helmikuun alussa olin Assembly-pelitapahtumassa, siellä sai koko ajan jakaa nimmareita ja yhteiskuvia, Vähä-Lassila kertoo.

– Harrastan uintia. Vähän on kyllä ahdistavaa kun tyypit tuijottaa siellä suihkupuolella, Vähä-Lassila kertoo ainoasta häntä häiritsevästä tilanteesta jonka suosio on tuonut.

Suosio ei tullut yllätyksenä
Gasoneeh striimauslaitteidensa äärellä.

Gasoneeh nousi nopeasti tunnetuksi ja suomalaisten YouTube-striimaajien parhaimmistoon. Gason pelaamasta Fortnitesta tuli trendaava hittipeli ja Gason pelitaidot ovat lyömättömät. Gaso on tehnyt pelissä Suomen ennätyksiä ja ollut lähellä maailmanennätystä. Taito ja ahkera pelaaminen vei hänet huipulle.

– Parhaimpina aikoina tuli yhdessä viikossa 10 000 tilaajaa, ihan järjetöntä!

– Oon aina tiennyt, että osaan ja saavutan joskus haluamani. Nyt oli sen aika, Vähä-Lassila kertoo onnellisena saavuttamastaan tavoitteesta.

Suosio tuo mukanaan myös pieniä ongelmia ja jonkinlaista draamaa Gasoneehkin on joutunut YouTubessa kokemaan. Kaikesta on selvitty ja Vähä-Lassila on iloinen saadessaan olla positiivinen ilmiö YouTubessa.

Gasoneeh liittyi vastikään Conquer-peliorganisaatioon. Conquerin kautta Gaso haluaa päästä eteenpäin pelaajaurallaan ja tietysti markkinoida itseään.

“Haluan olla maailman paras”

Vähä-Lassilan tavoitteena on tehdä Gasosta maailmanlaajuinen ilmiö. Hän haluaa ja uskoo pystyvänsä toteuttamaan suuret tavoitteet.

– Haluan miljoona tilaajaa ja olla maailman paras pelaaja. Se on tämän hetken haave, tai enemmänkin tavoite, Vähä-Lassila kertoo.

Vähä-Lassilalla on jo suunnitelma unelmien toteuttamiseen. Hän aikoo päästä vielä enemmän pelipiireihin sisään ja sitten vaihtaa kielen englanniksi. Englanninkielisillä videoilla Gaso tavoittaa paljon enemmän katsojia. Vähä-Lassila haluaa toimia myös vaikuttajana ja tuoda Esportsia eli elektronista urheilua entistä enemmän Suomeen ja tietysti viedä Suomesta jotain uutta maailmanlaajuiseen Esports-kulttuuriin.

Vähä-Lassila on kiitollinen kaikkien tuesta. Yritysten sponsoroinnit esimerkiksi auttavat hankkimaan parempia välineitä työskentelyyn, lisäksi koko perhe ja kaverit ovat kannustamassa ja auttamassa eteenpäin.

Topi Kanerva

Kirjoittaja suorittaa työssäoppimisjaksoaan Turun Seutusanomissa.