Turun Antiikki- ja Keräilymessut tuo menneiden vuosikymmenien aarteet Brankulle

TAPAHTUMAT. Antiikkimessutapahtuma Turun VPK:n talolla tuo tulevana viikonloppuna 12.–13. tammikuuta esille suosittuja 1900-luvun valaisimia ja huonekaluja sekä pohjoismaisen muotoilun helmiä.

Näytteilleasettajia saapuu tapahtumaan ympäri Suomea, ja messuosastoja on yli 30. Tarjolla on esimerkiksi astioita, lasia, valaisimia, vanhoja huonekaluja ja keräilyesineitä monenlaiseen makuun.

– Messut järjestävä Keräilykuume Antiikki- ja Keräilytapahtumat syntyi toiveesta kertoa vanhojen tavaroiden tarinoita suurelle yleisölle. Haluamme taistella kasvotonta verkkomyyntiä vastaan, sanoo tapahtumatuottaja Torsti Nieminen.

Niemisen mukaan antiikki- ja vintagemessut kiinnostavat ihmisiä, koska niissä tavaran kunnon pystyy arvioimaan itse ja kysymään esineestä myyjältä. Lisäksi hinnat ovat usein jopa edullisempia kuin verkkomyynnissä, huutokaupoissa ja kirpputoreilla.

Suurin kuhina käy osastoilla, joissa myydään 50–60-lukujen suomalaista muotoilua, sillä kyseiset vuosikymmenet pitävät pintansa keräilijöiden ja sisustajien suosikkeina.

– Ihmiset ovat valmiita matkustamaan kaukaa tietynlaisen valaisimen tai lasiesineen perässä, toteaa tapahtumatuottaja Nieminen.

Messuilla koruhistorian asiantuntija gemmologi Rauno Nuotio arvioi ja tunnistaa vanhoja koruja. Tapahtumassa on mahdollista saada myös arvioita vanhoista rahoista ja postikorteista.