Turku Band Festival valloittaa Logomon, Vimman ja kirjaston ikärajattomilla tilaisuuksillaan

Järjestyksessä viides Turku Band Festival soi ympäri Turkua 9.-12.1. ja sen kaikki tapahtumat ovat ilmaisia. Kuva: Pexels.

Yhteistyössä paikallisten esiintymispaikkojen ja tapahtumatuottajien kanssa järjestettävän tapahtuman ohjelmassa on yhteensä 56 bändiä ja esitystä. Tapahtumapaikkoja on yhteensä 14. Vimman, kirjaston ja Logomon tilaisuudet ovat ikärajattomia, keskustan baareissa ikäraja on keikkojen ajan 18 vuotta. Poikkeuksellisesti Baarin keikoille pääsevät lauantaina vain 20 vuotta täyttäneet. Kaikki tilaisuudet ovat yleisölle maksuttomia.

MUSIIKKI.Viidettä kertaa järjestettävä Turku Band Festival levittäytyy 9.–12. tammikuuta muun muassa Logomoon, taide- ja toimintatalo Vimmaan ja Turun pääkirjastoon ikärajattomalla ohjelmallaan. Kaikki tilaisuudet ovat yleisölle maksuttomia.

– Turku Band Festival on löytänyt hienosti paikkansa turkulaisessa tapahtumakentässä. Neljänä edellisenä vuonna on ollut yhteensä noin 200 esiintyjää ja 13 000 kävijää, kertoo Turku Rock Academyn toiminnanjohtaja Tomi Arvas.

Tilaisuuksia Logomossa ja kirjastossa

Ohjelmaa on tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös Turun kaupunginkirjaston musiikkikirjasto Musastolla. Musaston ohjelma on puhepainotteinen ja siitä vastaa Tiina Käpylä, joka aloittaa Musaston festivaaliohjelman keskiviikkona 9.1. kello 18 kertomalla Stagella ensin kirjaston vieraille tapahtumasta ja luennoimalla sitten yleistajuisesti turkulaisten nuorten bändiharrastuksia käsittelevästä väitöskirjastaan.

Torstaina ohjelmassa on musiikkia, Alana ja John Smith soittavat synaa ja looppaavat pari tuntia kello 18 lähtien. Perjantaina kello 14 alkaa Musiikintutkimus Nyt! -seminaari. Turkulaisten musiikintutkijoiden vuosittainen seminaari vierailee tänä vuonna ensimmäistä kertaa Turku Band Festivaleilla ja Musastolla. Tämä yleisölle avoin tilaisuus muodostaa ainutkertaisen mahdollisuuden tutustua eri instituutioissa tapahtuvaan musiikintutkimukseen lyhyiden ja yleistajuisten esitelmien muodossa.

Lauantaina Musastolla on vielä Turkulaisten bändien historia, nykypäivä ja tulevaisuus – keskustelutilaisuus, jossa ruoditaan Turun bändielämää ja sen edellytyksiä. Keskustelun vetäjänä Tiina Käpylä, mukana asiantuntijoita paikallisen musiikkielämän eri osa-alueilta, esimerkiksi Kimi Kärki (muusikko, tutkija, Toisen soinnun etsijät -kirjahanke), Kimmo Nurminen (pitkän linjan keikkajärjestäjä ja musa-aktiivi Turussa) ja Katja Saloska (Unta kauan -tapahtumat).

Osana Turku Rock Academyn tarjoamaa toimintaa Vimmassa järjestetään seuraavat tilaisuudet kello 18 alkaen: 9.1. Kimmo Aroluoma pitää klinikan keikkaluun liittyvistä seikoista ja 10.1. Ruisrockin promoottori Mikko Niemelä avaa festivaalin ohjelmapäällikön arkea.

Bar Ö:n paneeli 9.1. kello 20 tarjoaa keskustelua Turun livemusaskenen tilasta vuonna 2019. Logomon Teatron levymessut ja bändipaitakirppis järjestetään lauantaina 12.1. kello 11–14.

Värikästä ja rohkeaa ohjelmaa

Tuottajaopiskelija Iida-Sofia Saukkoriipi kertoo, että esityksiin mahtuu mukaan niin konemusiikkia, indietä, poppia, rockia kuin raskaampiakin sointuja.

– Tämän vuoden Band Festival -ohjelmisto on värikäs ja rohkea. Bändejä on laidasta laitaan, konemusiikkia, indietä, poppia, sekä perinteisempää, että modernimpaa rokkia, raskaampaa musiikkia unohtamatta. Tämä tapahtuma osoittaa, kuinka laajaa osaamista musiikin saralla meiltä Turun alueelta löytyy. Mukaan haki 79 yhtyettä ja ohjelmaan mahtui 56 bändiä ja esitystä, Saukkoriipi lisää.

Kaikki tilaisuudet ovat maksuttomia. Ikärajat vaihtelevat tilaisuudesta riippuen. Vuoden 2019 tapahtumapaikkoina ovat Apollo, Baari, Bar Ö, Dynamo, Hugo, Hunsvotti, Logomo, Majland, Musiikkikirjasto, Pikku-Torre, Streetbar 95, Tiirikkala, Vimma ja Waterloo.

Tapahtuman tuottaa Turun kaupungin nuorten palvelut – Turku Rock Academy, sekä paikalliset esiintymispaikat ja tapahtumatuottajat.

TSS