Saaristo näyttävästi esillä Matkamessuilla

Muumimaailman merkitys Naantalin matkailulle on edelleen erittäin tärkeä, mutta Naantalista löytyy paljon muitakin matkailijoiden arvostamia kohteita.

MATKAILU. Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma, Matka2019, starttaa perjantaina 18. tammikuuta Helsingin Messukeskuksessa. Suomen Saaristo, Naantali ja Parainen ovat näyttävästi mukana tuhannen neliön yhteisosastolla.

Naantalin osastolla on mukana tunnetuimpia Naantalin yrityksiä ja näin Naantalin monipuolisuus näkyykin messuosastolla. Mukana ovat Visit Naantalin lisäksi tunnetuimmat kohteet; Muumimaailma ja Naantalin Kylpylä, Kultaranta Resort, Saaristohotelli Vaihela, Ravintola Pohjakulma, Naantalin Musiikkijuhlat ja Finnlines.

Tärkeänä osana Suomen Saariston Visit Naantali tarjoaa monipuolisen kattauksen uusia opastettuja luonto- ja saaristoretkiä. Retket on tarkoitettu sekä kotimaisille että ulkomaalaisille matkailijoille. Retkien sisällössä on huomioitu merellisyys, veneily, saariston luonto ja luonnossa tapahtuvat ruokailut.

Perinteinen Saariston Sadonkorjuujuhla levittäytyy Paraisten lisäksi Naantaliin tulevana syksynä. Syyskuun puoliväliin sijoittuva suosittu tapahtuma kerää maistelijoita alkusyksyn sadon herkutteluun. Lauantaina 14.9. ajaa m/s Östern yhden menopaluumatkan Nauvon ja Rymättylän Hankan välillä ja mahdollistaa kesän viimeisen Pienen Rengastien kiertomatkan. Uusi päiväretkipaketti on hyvä osoitus tiiviistä yhteistyöstä alueen yritysten välillä.

Paraisten osastolla esitellään Pyhän Olavin merireittiä, joka avataan virallisesti 24.5.2019. Ohjelmassa on seminaari, konsertti Turun tuomiokirkossa ja ensivaellus Trondheimiin.

Pyhän Olavin merireitti on 6. joulukuuta 2018 saanut virallisen St. Olav Ways -sertifikaatin, ja on samalla Suomen ensimmäinen virallinen eurooppalainen kulttuurireitti.

Suomen Saaristo -jättikorttelissa ovat mukana myös Visit Turun lisäksi muun muassa Flowpark, Aboa Vetus & Ars Nova -museo, Holiday Club Caribia, Sokos Hotels Turku ja Ravinteiden kiertoa Saaristomeren matkailukohteissa -hanke.

Juttuun lisätty 16.1. kello 9.37 maininta mukana olevista Turun matkailukohteista.