Naantalissa pelattiin luokkalätkää

Kannustushuudot kaikuivat Kuparivuorella

Eemeli Vahtera (vas.), Valo Riihihuhta, Iisa Brandell ja Sanni Sutela Naantalin kakkosluokkien luokkalätkä-tapahtumassa. Kuvat: Topi Kanerva.

Naantalin alakoulujen 1.–2.-luokkalaiset täyttivät Kuparivuoren jäähallin 22.23.1., kun jo viidettä vuotta peräkkäin järjestettävä luokkalätkä-tapahtuma sai lapset kisailemaan ja liikkumaan yhdessä.

NAANTALI. Luokkalätkä on muodostunut jo perinteeksi paikallisissa kouluissa. Aktiviteetin pariin Kuparivuoren jäähalliin suuntasivat tiistaina 22. tammikuuta Naantalin toisen luokan oppilaat. Luokkalätkän tarkoituksena on antaa lapsille mahdollisuus tutustua jääkiekkoon ja viettää hauskaa ja liikunnallista päivää yhdessä. Jäähalli oli täynnä innokkaita lapsia ja opettajia, lapset ovat pukeutuneet sinisiin, punaisiin ja keltaisiin pelipaitoihin.

Kaiken hälinän takaa erottuu innokas kannustushuuto: “Kuppis, Kuppis, Kuppis!”, kun Kuparivuoren koulun 2b luokan vaihtopenkissä omaa pelivuoroaan odottavat kannustivat kentällä kiitäviä luokkatovereitaan. Yhtäkkiä kannustushuuto muuttuu voitonriemuiseksi kiljunnaksi, kun kakkosluokkalainen Eemeli Vahtera laukoo kiekon jo neljättä kertaa vastustajan maaliin. Koko jäähalli on täynnä naantalilaisten lasten iloa ja energiaa.

Tuomari puhaltaa pilliin ja ilmoittaa pelin olevan ohi. Kuparivuoren koulun 2b-luokkalaiset astelevat iloisina pois jäältä, he voittivat päivän ensimmäisen pelinsä huipputuloksella 11–2. Hyvän pelin pelanneet Valo Riihihuhta, Eemeli Vahtera, Sanni Sutela ja Iisa Brandell ovat mahtavilla fiiliksillä pelin jälkeen. He ennustavat menestystä myös lopuissa kahdessa pelissä. Oppilaat eivät pelaa hampaat irvessä voiton takia, vaan tärkeintä heille on yhdessä tekeminen.

– Me ollaan onnellisia toisistamme ja ollaan yhdessä hyviä. Se on tärkeämpää kuin voitto, Sutela kertoo.

Koko nelikko on innoissaan vasta alkaneesta päivästä. 

– Kavereiden kanssa ajanvietto on tärkeintä, vaikka kyllä voittokin maistuu, Riihihuhta sanoo.

Tänään 23. tammikuuta Kuparivuoren jään valtaavat naantalilaiset ensimmäisen luokan oppilaat. 

Topi Kanerva

Kirjoittaja suorittaa työssäoppimisjaksoaan Turun Seutusanomissa.