Mehiläistarhaaja vieraana Mynämäen Iltakoulussa

Mynämäen Iltakoulun vuoden ensimmäisessä kokoontumisessa kuullaan tietoisku mehiläisistä. Kuva: Minna Karvinen.

Viime vuonna alkaneet Mynämäen Iltakoulun oppitunnit jatkuvat nyt kerran kuukaudessa Saarekkeessa. 

MYNÄMÄKI. Mynämäen Iltakoulussa kuullaan keskiviikkona 23. tammikuuta kello 18–19 tietoisku mehiläisistä. Saarekkeessa järjestettävässä tilaisuudessa voi tehdä myös oman mehiläisvahakynttilän sekä maistaa inkivääri-, tyrni- ja lakuhunajaa. Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin.

Iltakoulun asiantuntijana toimii mehiläistarhaaja Minna Karvinen, joka on seurannut pienestä pitäen erilaisten yhteiskuntahyönteisten elämää. Nyt hänellä on yhteensä 32 mehiläisyhdyskuntaa Kaarinassa, Turussa ja Säkylässä.

– Opin koko ajan mielenkiintoisella tavalla mehiläisiltä yhteisöllisyyttä ja harmoniaa, vastaavasti hoidan mehiläisiäni kunnioittaen niiden luontaista elämänrytmiä ja kohtelen niiden hunajaa suurella arvostuksella, Karvinen toteaa.

Karvisen oma yritys Mbee mahdollistaa hänelle ”mehkuttamisen” eli kaikenlaisen mehiläishoitoon ja -tuotteisiin liittyvän puuhaamisen. Hän myös innostaa, kouluttaa ja kurssittaa alalle tulevia harrastajia. Hän on suorittanut Mehiläistarhaajan ammattitutkinnon Mustialassa vuonna 2017.

Kerran kuukaudessa järjestettäviä iltoja ohjaavat Sanna Vainionpää ja Leena Kela. Sanna Vainionpää on mynämäkeläinen kuvataiteilija ja opettaja, joka tarkastelee Iltakoulu-tapahtumasarjassa eri-ikäisten yhdessä oppimista yhteisötaiteen keinoin. Leena Kela on Saaren kartanon residenssin toiminnanjohtaja ja performanssitaiteilija.

Saareke on Koneen Säätiöön kuuluvan Saaren kartanon residenssin ylläpitämä yhteisöllinen tila Mynämäen keskustassa. Saareke palvelee paikallista yhteisöä tilana, jossa järjestetään kuvataiteilija Sanna Vainionpään ideoiman Mynämäen Iltakoulun oppitunteja, erilaisia työpajoja sekä Saaren kartanon residenssissä työskentelevien taitelijoiden työskentelyn esittelyä eri muodoissa. Lisäksi Saaren kartanon yhteisötaiteilija Pia Bartsch toteuttaa Saarekkeessa yhteisötaiteellisia projekteja ja työpajoja.

TSS