Lakkapää edelleen voittamaton Loimulle

Loimun kokoonpano elää vahvasti, kun Jan Helenius lähtee ja tilalle tulee kova venezuelalainen hakkuri. Kuva: Tuomas Pelto/Seutusanomien arkisto.

LENTOPALLO. Kolmas kerta toden sanoo -lausahdus ei pitänyt paikkaansa Raision Loimun joukkueelle, vaan kauden kolmaskin kohtaaminen lentopallon Mestaruusliigassa rovaniemeläistä Team Lakkapäätä vastaan päättyi Loimun tappioon. Samalla päättyi Loimun kahdeksan ottelun mittainen pisteputki ja kolmen ottelun mittainen voittoputki, kun ottelun tulokseksi kirjattiin Lakkapään 3-1 (18-25, 21-25, 25-21, 19-25) vierasvoitto.

Loimu on kohdannut meidät sellaisilla hetkillä, kun meillä on peli kulkenut. Vähän huonoa tuuria ollut siis Loimulla. Nyt osaamme käyttää fyysisyyttämme hyväksi. Pitkän aikaan tuotiin esiin pitkän joukkueen heikkouksia enemmän kuin vahvuuksia, kommentoi Loimussa lentopallo-oppinsa saanut Lakkapään valmentaja Henri Tuomi.

Loimulaisittain ottelu alkoi juhlavasti, kun kotijoukkueesta esiteltiin ensimmäisenä esikoispoikansa pari päivää ennen ottelua saanut Tuomas Koppanen. Hänen jälkeensä jokainen esitelty joukkueen jäsen kantoi vaippapaketin Koppasen syliin, joten tuoreen lapsiperheen arjesta ei ihan heti ainakaan vaipat pääse loppumaan.

Ottelun avauserä alkoi kotijoukkueen syöttövirheiden sävyttämänä. Erä eteni suht tasaisesti puoliväliin asti, jolloin Lakkapäältä asteli syöttämään ex-loimulainen passari Jani Sippola. Hänen syöttövuorollaan vieraat repäisivät 12-17 johtoaseman, jonka he pitivät erän loppuun asti. Jos ensimmäistä erää sävyttivät syöttövirheet, niin toisen erän teema oli verkkovirheet. Verkkotuomari Raine Hakalan pilli soi tiuhaan tahtiin ja pelaajat hämmästelivät monesti vihellysten syitä. Loimun Pablo Guzmanille vihellyksen hämmästely toi keltaisen kortinkin. Toinenkin erä päättyi vieraiden juhliin ja pitkälle erätauolle siirryttiin Lakkapään varmistettua jo vähintään yhden sarjapisteen itselleen. Ottelun ensimmäiset erät olivat Loimulta väkinäistä tekemistä eikä rentoudesta ollut joukkueen otteissa tietoakaan.

 Loimun herättäjä löytyi kolmannessa erässä tilanteessa 6-8 vaihtopenkin puolelta. Jan Helenius sai tehdä tilaa Väinö Rahkolle, jonka libero Esko Vuorisen hienon puolustuksen jälkeinen tshekkilyönti käynnisti Loimun takaa-ajon. Loimu tuli tasoihin tilanteeseen 12-12, kun Rahko kaivoi vaikean puolustuspallon peliin ja Lindberg peippasi pallon Lakkapään kenttään. Heti perään Rahko jatkoi vahvoja otteitaan ässäsyötöllä. Loimun hyvä ote kesti kolmannen erän loppuun asti ja Kerttulan kotiyleisössä heräsi toivo taistelevan peli-ilmeen löytymisestä. Loimun ote ei kuitenkaan pitänyt enää neljännessä erässä, vaan isäntien synkän vaiheen ja Lakkapään hyvän suorittamisen tuloksena vieraat karkasivat Peetu Mäkisen johdolla 10-16 johtoon, josta Loimu ei enää toipunut.

Kaksi ekaa erää oli  tosi vaikeita meille. Tuntuu että puristimme mailaa ja että oli pakko voittaa, kun olemme niille kahdesti tällä kaudella jo hävinneet. Kolmanteen ja neljänteen parannettiin syöttöä, mutta neljännen erän musta hetki ratkaisi ottelun, harmitteli hakkuriksi siirtynyt Loimun kapteeni Ossi Rumpunen.

Ottelun paras pistemies oli Lakkapään hakkuri Jason McCarthy, joka teki 22 pistettä. Lakkapään tulikuumalle Peetu Mäkiselle kirjattiin yksi piste vähemmän ja hän pokkasi joukkueensa parhaan pelaajan palkinnon hyvän vastanottopelaamisen siivittämänä. Loimun paras pistemies oli hakkurin tontille uudestaan istutettu Ossi Rumpunen, joka teki 18 pistettä. Myös Viktor Lindbergin iltapuhde oli suht onnistunut, kun ruotsalaiselle kirjattiin 15 pistettä ja 71 prosentin vastaanottotarkkuus.