Turkulainen Saana ja Olli -vaatemallisto julki Japanissa

Kuva: Suvi Kesäläinen.

Turkulaisen muotoilijapariskunnan Saana Sipilän ja Olli Sallisen tutuksi tekemiä Saana ja Olli -tuotteita julkaistaan Japanissa perinteisen vaatemerkki Stetecon toimesta. Tulevana sunnuntaina tuotteisiin voi tutustua Uuden Muotoilun Joulumarketissa Logomon Teatro-salissa

YRITYSUUTISET. Itäisen Turun puolella, Ristimäen vanhan kansakoulun kiinteistössä asuva suunnittelijapariskunta Saana Sipilä ja Olli Sallinen ovat jälleen saaneet tuotteitaan kansainvälisille markkinoille. Saana ja Olli -vaatemallisto julkaistaan Japanissa perinteisen vaatemerkki Stetecon toimesta.

Steteco on yli 70-vuotias arvostettu perinteinen Japanilainen vaatemerkki, joka valmistaa tuotteensa läpinäkyvästi Japanissa. Kankaat kudotaan Shigassa, painetaan Kiotossa ja ommellaan Oitassa. Mallistoon kuuluu Saana ja Ollin kuoseilla painettuja mekkoja, housuja ja perinteisiä Japanilaisia hanten-talvitakkeja. Steteco on aiemmin tehnyt yhteistyömallistoja muun muassa maailman arvostetuimpiin kuuluvan talouslehti Monoclen kanssa.

– Tämä yhteistyö tuntui heti alusta hyvin luontevalta. Japani on meille tuttu ja rakas maa, ja japanilaisten tekstiilien laatu on huippuluokkaa. Omissa tuotteissamme olemme alusta asti pitäneet läpinäkyvän tuotantorakenteen mukana, joten meillä on Stetecon kanssa hyvin samanlainen arvomaailma. Heillä on pitkät perinteet, mutta raikas ote tekemiseen. Pohjoisesta folklorisitisesta perinteestä ammentavat kuosimme yhdistyvät mallistossa saumattomasti japanilaistyyppisiin leikkauksiin. Tämä tuntuu luontevalta fuusiolta, suunnittelija Olli Sallinen toteaa.

– Meillä on Japanissa uusi agentti ja hänen kanssaan hommat ovat lähteneet todella hyvin kulkemaan. Uusia yhteistöitä on tulossa useammalla rintamalla. Japanin vaatemallisto on Suomessa ennakkomyynnissä nettikaupassamme ja tulevana sunnuntaina tuotteisiin voi tutustua Uuden Muotoilun Joulumarketissa Logomon Teatro-salissa, suunnittelija Saana Sipilä lisää.

Saana ja Olli on palkittu turkulainen muotoilumerkki ja suunnittelijapariskunta. He ovat oman, Suomessa valmistetun hampputekstiilimallistonsa lisäksi tehneet suunnittelutöitä muun muassa Liptonille, Isetanille, Boråstapeterille ja Amnesty Internationalille.