Robottikilpailun voitto Maunun kouluun

Suomen Robotiikkayhdistys haastoi tänä syksynä yhteistyössä Innokas-verkoston ja yhteistyökumppaneiden kanssa suomalaiset koulut kisailemaan robotiikka-aiheisessa kilpailussa teemalla ”Tulevaisuuden robottiapulaiset”.

Kilpailutyön toteuttamistapa oli vapaa, mutta palautettavan työn tuli olla videomuodossa. Tärkeää oli, että toteutus liittyisi ihmistä avustaviin robotteihin. Kilpailuun osallistuneiden töiden arvioinnissa kiinnitettiin huomiota innovatiivisuuteen, visuaalisuuteen ja selkeyteen.

Maunun koulun 8C-luokka Ruskolta luokanvalvojansa Marko Mäenpään johdolla voitti 7.-9. -luokkien pääsarjan. Luokka sai palkinnoksi luokkaretken haluamaansa kohteeseen.

Maunun koulun 8C ideoi jokien puhdistusrobotin. Koululaisten ajatuksena on, että parvi roskankerääjärobotteja pystyisi estämään valtavan muoviroskamäärän kulkeutumisen suurista joista mereen.