Pipolätkälle jatkoa Paimiossa

Paimion Hakan arkistokuva.

Paimion pipolätkään osallistuminen MIHI-vuoroilla on maksutonta.

PAIMIO. Paimion Haka järjestää tänäkin talvena toivottua pipolätkää kaikille 13–19-vuotiaille Turun seudun nuorille. Joulukuun alussa startannut pipolätkä jatkuu tulevina lauantaipäivinä 15.12., 22.12. ja 29.12 kello 15–16 Paimion jäähallissa. Pipolätkää järjestetään yhdessä Paimion liikuntatoimen kanssa ja se kuuluu osana rajattomasti liikuntaa ohjelmaa Turun seudulla eli MIHIin.

Pipolätkässä on paikalla aikuinen ohjaaja Paimion Hakasta, joka valvoo tapahtumaa. Pakolliset varusteet ovat luistimet, kypärä (kasvosuojalla), maila, kaulasuoja sekä nahkaiset hanskat. Liikkuminen ja harrastaminen MIHIssä tapahtuu omalla vastuulla.

Paimion Hakan puheenjohtaja Tero Rauhasen mukaan urheiluseurojen tulee kantaa yhteiskuntavastuutaan ja olla osa yhteisöä.

– Seuratyössä ei enää riitä, että kerätään sponsorirahaa omien lasten kausimaksuihin ja
joukkueen saunailtaan. Vaan urheiluseurojen rooli on yhä enemmän olla osa yhteisöä. Me Hakassa koemme roolimme erittäin tärkeäksi alueen liikuttajana, jatkaa Rauhanen.

Hakassa onkin joukkueessa pelaavien lisäksi lapsia mukana liikkumassa esimerkiksi nappulaliigassa 150, leijonaluistelu- ja kiekkokoulussa 70, viikonlopun kerhoissa 40 sekä lasten liikkeen mukana alakoulujen iltapäivissä 120 lasta.

– Jääkiekko on toivottua, mutta kustannukset haastavia. Hakassa maksamme kuukausittain yli 10 000 euron jäämaksuja, kertoo Rauhanen.

– Tänä vuonna hallin peruskorjauksen jälkeen nuorten jäämaksuja korotettiin suhteessa eniten ja tästä olemmekin pettyneitä, lisää Rauhanen.

Rauhanen toivoisikin edes jonkinlaista tukea lasten harrastamiseen, kuten monissa muissa ympäristökaupungeissa tällä hetkellä jo on.

– Me emme voisi toteuttaa pipolätkää omien pelaajien kuukausimaksuist muistuttaa Rauhanen vielä, ja kiitteleekin Paimion kaupunkia ja liikuntasihteeri Mikko Häkkilää mukaanlähdöstä nuorten pipolätkään.

MIHI-vuoroilla liikkuminen on maksutonta.